Молодь іде у владу, аби змінити життя закарпатців

Закарпатська обласна організація Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» представила наймолодшу команду в історії місцевих виборів області.img_9669_fit_content_width

Уперше в області участь у виборах візьме політична партія «Громадсько-Політичний Рух Валентина Наливайченка «Справедливість». Зокрема на Перечинщині партія буде представлена чи не наймолодшою в історії закарпатських виборів командою кандидатів. Середній вік представників списку – 30 років.

Всього у Перечинській об’єднаній громаді «Справедливість» виставила 20 кандидатів: 19 по округах (всього 26 округів) і  1 по списку.

Керівник Закарпатської обласної організації Руху Наливайченка Володимир Чубірко наголошує: у Перечині об’єдналася команда людей, які прагнуть змінити політичну еліту і розуміють, в якому напрямі має розвиватися громада. «Наше основне завдання – замінити «гомомсовєтікус»,- сказав Володимир Чубірко.- Формуючи нашу партійну організацію, основним завданням було включити молодих людей. Які розуміють, що треба робити, щоб держава розвивалася, і які мають амбіції, прагнуть змін відповідно до європейської системи координат, до ЄС. Вони усвідомлюють, проти кого вони йдуть на вибори. Адже у Перечині і влада, і опозиція, об’єдналися навколо одного кандидата».

Молоді кандидати амбітні, цілеспрямовані та дійсно вболівають за долю Перечина та району. А пріоритетним завданням бачать передусім створення робочих місць, «щоб люди змогли собі дозволити не тільки хліб купити, але й шовдарь». У програмі кандидатів – 12 позицій, кожна з яких конкретна та спрямована на покращення долі мешканців цього району.

Кожен із кандидатів поділився наболілим. Скажімо, 22-річний Богдан Коцка говорив про проблеми вул. Садової у Перечині, 38-річний Вілен Арустамов – окреслив біди іншої, однієї з центральних перечинських вулиць – Толстого, де, за його словами, досі немає ні води, ні каналізації.

Як людину, пов’язану з мистецтвом, його обурює стан районного будинку культури, який на очах усієї громади розвалюється. Мріє створити на цій базі дитячий центр на зразок ужгородського ПАДІЮНу.

Чимало гарних та конструктивних ідей, але вже для місцевого бізнесу, має Олександр Бабич. Молодий підприємець впевнений, що влада може, якщо, звісно, захоче, створити такі умови, аби молодь масово не виїжджала на заробітки за кордон, а працювала на благо району та області.

Голова ГО «Армія Гідності Закарпаття» Петро Горзов. Він заявив, що представники організації долучаться до охорони місцевого порядку у день виборів на дільницях і спільно з поліцією попереджатимуть спроби підкупу голосів.

Завершуючи зустріч, кандидат на посаду перечинського міського голови Владислав Панінзауважив: «Для нас однозначна відповідь на питання, що відбувається у Перечині: це є тотальна корупція, яку всі бачать, бо все працює за старими схемами».

Одним із своїх головних завдань у майбутній діяльності молоді кандидати бачать максимальну відкритість та прозорість своєї роботи. Зокрема, запустити програму «Кабінет перечинця», як в Ужгороді, систему електронних петицій та інші, не менш важливі та корисні для людей нововведення.