США суттєво скорочують військову допомогу Україні, як і заявляв Наливайченко ще у грудні 2016 року

Комітет з асигнувань палати представників Конгресу США оприлюднив проект оборонного бюджету США, згідно з яким, на підтримку Збройних Сил України пропонується виділити лише 150 млн. дол. США.

https://appropriations.house.gov/uploadedfiles/03.02.17_defense_-_fy_2017_appropriations_bill.pdf

Раніше бюджет, підписаний президентом Обамою передбачав надання Україні $350 млн.

У грудні минулого року, лідер руху «Справедливість», перебуваючи у США після зустрічі з впливовими сенаторами та конгресменами заявляв, що очікує скорочення фінансової допомоги Україні через корумпованість української влади.

«Таку невтішну новину дізнався сьогодні на зустрічах в американському Конгресі. Двопартійна підтримка і від республіканців, і від демократів втрачається. Допомога США на оборону України скорочується.

Конгресмени й сенатори, з якими зустрічався, вимагають і від президента, і від уряду переслідувати тих, хто розкрадає бюджет, завдаючи, таким чином, шкоди національній безпеці України.», — наполягав Наливайченко.

Тоді ж лідер руху «Справедливість» розповів, як можна зберегти рівень допомоги. «Рівень і обсяги допомоги може бути збережено, якщо Україна приєднається до світової антикорупційної коаліції, розслідуватиме факти політичної корупції, офшорні скандали і покарає винних. Однак цього українська влада зробити не змогла, або не схотіла», — наголосив лідер руху «Справедливість».