У Києві презентували розширену версію книги «Добробати»

«Добробати» — це історія подвигу батальйонів, що врятували країну, книга, створена групою експертів та журналістів. Презентували книгу не просто читачам, а по суті — авторам, безпосереднім учасникам. Це була зустріч з побратимами і соратниками, тих, хто створював систему національного захисту країни.
IMG_2195
На презентації був присутній лідер Руху «Справедливість», екс-голова СБУ Валентин Наливайченко. Він — один із авторів цього виданя про тих, хто робив новітню історію України, хто перший взяв до рук зброю і пішов захищати нашу державу від країни-агресора — Російської Федерації.

За його словами, ця книга — «це не просто книга спогадів, а жива історія людей, які першими зголосилися віддати життя за те, щоб решта українців ніколи не дізналися, що таке війни і жили у мирних містах! З перших днів військової агресії Росії проти України був переконаний, що добровольчі батальйони — це основа оборони і захисту країни, яка під час правління режиму Януковича втратила власну обороноздатність, армію, міліцію, спецслужби…».
IMG_2194
Складна, але славна співпраця у 2014 — першій половині 2015 років СБУ із добробатами — тема для окремої розмови, зазначив Наливайченко. “Колись прийде і на неї час… Я дуже хочу, щоб Українська держава гідно ставилася до власних героїв. Так, як гідно ставиться до ДРАГОВОЛЬЦІВ (гарне хорватське слово!) та ветеранів близька і дружня нам Хорватія, яка перемогла у своїй війні”, – написав він на своїй сторінці у Фейсбук.
IMG_2193
Лідер Руху “Справедливість” вкотре наголосив: добровольці, всі воїни і ветерани нашої боротьби проти агресора мають користуватися усіма формами поваги і захисту з боку держави та суспільства: правовою, соціальною, медичною, морально-патріотичною.
IMG_2196
Тираж книги — 10 тисяч примірників, більшу частину якого планується вручити бійцям добровольчих батальйонів, сім’ям загиблих та бібліотекам.