Наливайченко представив платформу боротьби з корупцією в Україні

Лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко представив платформу боротьби з корупцією в Україні. Як заявив він на прес-конференції в агенції «Інтерфакс-Україна» вперше в Україні представлено системну стратегію Подолання корупції в Україні.

«У цій антикорупційної платформі в конкретному плані дій для подолання корупції насамперед у владі, є головні моменти, які, на моє переконання та на переконання вже нової ключової адміністрації Трампа, забезпечать можливість вирішення трьох головних питань», — наголосив лідер руху «Справедливість».

За його словами, йдеться про пошук вкраденого з України за всі роки незалежності по всьому світу, подолання політичної корупції, а також приєднання країни до міжнародної антикорупційної коаліції.

За словами В. Наливайченка, ця платформа розроблялася разом з американськими партнерами і вона отримала підтримку як представників Сенату, так і Конгресу США під час його візиту до Вашингтону  5-7 грудня.

Платформа боротьби з корупцією передбачає низку першочергових кроків: приєднання України до глобального антикорупційного консорціуму, міжнародний обмін інформацією про корупціонерів, співпрацю з прокурорами з США та ЄС для розслідування корупції, завершення реформи правоохоронних органів, створення Антикорупційного суду в Україні.

Крім того, в цій ініціативі йдеться про розслідування злочинів ЦВК України починаючи з виборів 2012 року, ухвалення закону в парламенті про покарання корупції під час АТО. Один з ключових пунктів «Платформи Наливайченка» стосується гарантованого захисту журналістів. «Має бути гарантування на законодавчому рівні захисту журналістів-розслідувачів корупційних злочинів», — наголосив він.

«Це основні пункти платформи, але вона разом з нашими міжнародними партнерами з сьогоднішнього дня відкривається для приєднання та роботи громадських організацій, активістів і журналістів», — зазначив В. Наливайченко.