Наливайченко: Я б ніколи не вів переговорів із Захарченком та Плотницьким

Я б ніколи не вів переговорів із Захарченком та Плотницьким, оскільки кожна зустріч із ними їх легітимізує, переконаний лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко. Про це він заявив під час прямого ефіру на телеканалі Newsone.

«Я б ніколи не вів переговорів із Захарченком та Плотницьким. Саме ми їм пред’явили підозру у вчиненні злочинів на нашій території. Цю межу я би не переступив»,- наголосив політик.

Водночас він висловив переконання, що директиви на переговори із злочинцями — сепаратистами мають і решта учасників перемовин у Мінську:« якщо ні, то ці люди так само вчиняють злочини, якщо немає підписаних директив від МЗС та президента України».

Екс – голова СБУ підкреслив, що Захарченко і Плотницький не є самостійними особами і завжди поряд із ними «сидять їхні куратори чи радники з ФСБ».

«Переконаний, що за злочини війни, за злочини тероризму мають люди відповідати. І мене легко перевірити. СБУ за моєї каденції ініціювало розслідування справ і по Суркову і по Гіркіну, і Захарченку і малайзійському боїнгу. Я свою позицію не змінював», — зауважив лідер руху «Справедливість».

Наливайченко підкреслив, що в концтаборах ЛНР — ДНР ще сотні таких надій савченко, незаконно утриманих, яких потрібно повертати додому.

«Якщо є підозри, що хтось когось завербував, то має бути розслідування контррозвідки СБУ. Якщо такого розслідування немає, то ми самі українці припускаємо, що ми такі слабкі, що у нас всіх вербують ФСБ. Так ми граємо на користь зовсім не своїй національній безпеці. Піаримо чужинську спецслужбу, я цим не займаюся», — наголосив Валентин Наливайченко.