У питанні візового режиму з Російською Федерацією найгіршим є тупцювання на місці, — Наливайченко

Треба посилювати контроль над українсько-російським кордоном, вважає лідер Руху «Справедливість», екс-голова СБУ Валентин Наливайченко. В ефірі каналу 112 він нагадав, що «перший крок до введення візового режиму з РФ» Україна зробила ще у 2014 році, коли СБУ запровадила обмеження на в‘їзд тисячам громадян Росії.

«Елементи візового режиму були запроваджені громадян Росії ще у 2014 році, коли, працюючи в СБУ, нами було відмовлено у в’їзді 7 тисячам громадян РФ. Тим, які мали стосунок до постачання зброї, сприяли сепаратизму на нашій землі, які фінансували Компартію України, що тоді перебувала під процесом заборони», — підкреслив Наливайченко.

Він розказав, що далі були застосовані інші кроки: запровадження відмови в’їзду для російських пропагандистів, для так званих «діячів культури», які на колінах вимолюють сьогодні паспорти фейкових ЛНР і ДНР.

Політик зауважив: якщо країна готова до запровадження візового режиму – то треба піти на цій крок, а не зволікати. Позицію має озвучити президент, який керує зовнішньою політикою, і міністр закордонних справ. «Якщо ми вводимо візовий режим, то це рішення і відповідальність МЗС та президента. На місці тупцювати – це найгірше, що зараз є. Так само, як говорять про безвіз із Європою, так тепер заговорили про візи з Росією. Якщо рухаєшся через пекло, то мусиш рухатися. Зупинятися посеред пекла не можна!» — наголосив Наливайченко.