ПДМШ проведе благодійний вечір до дворіччя свого заснування

Кожен охочий може взяти участь у розпродажу легендарної колекції сучасних православних ікон, написаних на фрагментах ящиків з-під патронів та інших боєприпасів, привезених із зони проведення АТО, авторства київських художників Олександра Клименка та Софії Атлантової.

IMG_1254

Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова (ПДМШ) з нагоди другої річниці заснування проведе 25 листопада 2016 року в приміщенні Національного музею Тараса Шевченка благодійний вечір «Два роки разом: 20 ротацій, 220 медиків-добровольців, 10 000 пацієнтів».

Протягом заходу організатори планують підбити підсумки дворічного партнерства і зібрати кошти на продовження роботи ПДМШ у зоні проведення АТО, провівши фінальний благодійний розпродаж легендарної колекції сучасних православних ікон, написаних на фрагментах ящиків з-під патронів та інших боєприпасів, привезених із зони проведення АТО, авторства київських художників Олександра Клименка та Софії Атлантової.

«Сьогодні ці унікальні роботи прикрашають кабінети українських і європейських парламентаріїв, бізнесменів і колекціонерів, музеї, галереї та приміщення посольств. Колекція експонувалась у Європейському парламенті, литовському Сеймі, Верховній Раді України, Литовському посольстві в Україні, в Українському посольстві в Нідерландах, а також у багатьох європейських і українських містах. Завдяки продажу цих ікон у рамках кампанії ПДМШ «Купи ікону — врятуй життя» вдалося зібрати понад мільйон гривень на підтримку діяльності добровольчого шпиталю з надання медичної допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України, працівникам правоохоронних органів і цивільного населення в зоні проведення АТО», — говорять організатори заходу. А ними виступили Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова, корпорація «Сварог Вест Груп», Перший національний аграрний кооператив (ПНАК), Фонд «Аграрна наддержава» і Благодійний фонд «Зміцнення громад».

«Два роки тому перша місія ПДМШ у зону проведення АТО стала можливою завдяки допомозі корпорації «Сварог Вест Груп», яка скасувала новорічний корпоратив для свого 5-тисячного колективу і всі заощаджені гроші передала для закупівлі медобладнання, ремонту швидких і на екіпіровку медиків-добровольців. Відтоді триває партнерство медиків-волонтерів та українських аграріїв, одним з результатів якого став безпрецедентний кардіоскринінг жителів Хмельницької області, проведений восени 2015 року, який потрапив у Книгу рекордів України», — йдеться в повідомленні шпиталю.

За весь час функціонування ПДМШ у його діяльності взяли участь понад 220 медиків-волонтерів, які протягом 20 ротацій надали допомогу понад 10 000 осіб. Двадцять два добровольці ПДМШ відзначені державними нагородами, 77 — медалями Міністерства оборони України, 88 мають статус учасника бойових дій і понад 100 — учасника війни.

Теги: ПДМШ