«Перемога — за Справедливістю, Гідністю та Честю!» — майданівець К. Бєдовой

21 листопада усі свідомі громадяни нашої держави відзначають третю річницю Майдану, — День Гідності та Свободи. Цього дня хочеться згадати людей, причетних до цієї знакової для країни події, які ціною власного здоров’я і життя ставали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

15175476_349634495388427_1549687002_n

Одним із когорти патріотів України, її мужніх захисників є Костянтин Бєдовой. Патріот, адвокат, реформатор, люблячий чоловік та батько чотирьох дітей, надійний товариш і друг, людина слова та діла, послідовний, відповідальний.

З 2010 року  – депутат від опозиційної партії «УДАР» у Києво-Святошинської районної ради VI скликання. Після злиття «УДАРу» і «БПП» склав мандат, залишившись вірним обіцянкам перед своїми виборцями. Вже на той час  він усвідомлював, що з пропрезидентською командою ніяких позитивних змін в країні не буде, і вирішив іти іншим шляхом.

За заслуги та досягнення Костянтин Бєдовой був нагороджений багатьма відзнаками: почесними грамотами, орденами та медалями.

15151427_349637172054826_1105245354_nСьогодні Костянтин Бєдовой очолює Київську обласну парторганізації Руху Валентина Наливайченка «Справедливість». Разом із багаточисельною командою однодумців він робить реальні кроки на шляху до покращення життя українців. Майдан і опозиція до влади не зламали цю сильну й вольову людину, навпаки – загартували, зробили ще сильнішою і принциповішою.15175429_349637132054830_920926490_n

Боротьба з системою для Бєдового розпочавлася ще в 2012 році, за рік до кривавого Майдану. Тоді ще як громадсько-політичний діяч та функціонер у складі ідейної команди – партії «УДАР» — він  виступав активним борцем проти низки безглуздих законів, підписаних Януковичем, у тому числі — й мовного.

Через рік, у листопаді 2013-го, коли злочинна влада застосувала насилля, українці знову вийшли на Майдан. Свою активну громадянську позицію та безпосередню участь у протистоянні провладними структурами продемонстрував і Бєдовой. Він не раз звертався до влади із закликами схаменутися, оскільки сценарії насилля завжди мали негативні наслідки, адже українці – дивна і специфічна нація, загартована сторіччями, люди вільні і духом, і тілом, сильний і мудрий народ. Внутрішні й зовнішні загарбники сторіччями намагались підкорити Україну, але нікому це не вдалося, наголошує Костянтин Бєдовой.

У 2013 – 2014 роках українці вкотре переживали надскладні часи, але правда, воля і справедливість, як завжди, були понад усе. Тодішня аморальна влада Януковича мала б дослухатися до думки народу, знайти конструктивне і компромісне рішення, чого, на жаль, не відбулося.  Небажання думати про країну, про людей, егоїзм призвели до катастрофічних наслідків, відтак почалася бійня на Грушевського й насилля…

Костянтин Бєдовой зі своєю командою, у складі якої були переважно ветерани «спецназу» та учасники бойових дій, виконував завдання, які ставили Віктор Гвоздь та Микола Голомша. Окрім того, він координував дії з одним із комендантів Будинку профспілок Сергієм Аверченком. Зі своїми побратимами приймав активну участь у доленосних для країни подіях: не раз рятував мирних людей від озброєних пасток, виводячи жінок і дітей через київські двори у безпечні місця, рятував громадян від некерованої агресії «тітушні», яка з оскаженілими очима й замаскованими обличчями, з бітами в руках кидалися на мирну ходу, не раз виносив з полум’я поранених.

15057814_349637058721504_1842269125_nНа 18-20 лютого припав пік подій Революції Гідності: відбулися криваві сутички в центрі Києва, підпаливли Будинок профспілок та вбито багатьох євромайданівців, яких у подальшому назвали Героями Небесної сотні.

За словами Бєдового, у спогадах залишилися не тільки чорні дні та чорні події, не тільки смуток, сльози, біль від тих подій, скорбота за загиблими. Були на Майдані й такі моменти, про якій пан Костянтин сьогодні згадує з посмішкою. Розповідає випадок, коли група захоплення «Альфа» під керівництвом Валерія Шайтанова через дах вдерлася до Будинку профспілок з тим, щоб відстрілювати беззбройних людей, які не маючи іншого вибору, підпалили Будинок. У цей час між кулями і вогнищем його бойовий побратим Сергій Фесак згадав, що там, у полум’ї лишилися і хліб, і сало…15135680_136289733515492_1089478391_n

Здавалося б, життя мало б розвести «Альфу», «Беркут», інших спецпризначенців із тими, хто відстоював право на справедливість і свободу. Утім, більшість із них на гребені  патріотичної хвилі переходили і воювали на боці українського народу.

У ніч із 21 на 22 лютого Янукович втік з України, а Росія незабаром анексувала Крим та без оголошення війни вдерлася на Донбас. У той час один за одним із Майдану кудись зникали Парубій, Турчинов, Оробець та інші «герої». Коли горів Будинок профспілок, Костянтин Бєдовой, отримавши хімічний опік, який згодом переріс у запалення легенів, зі зламаним ребром, попрощавшись зі своїми рідними, невідступно стояв на захисті прав і свобод українських громадян. Наслідком тих буремних подій для здоров’я героя-майданівця стала нещодавня складна операція з видалення нирки.

Незважаючи на проблеми зі здоров’ям, Костянтин Бєдовой і сьогодні залишається активним учасником життєдіяльності держави. Разом зі своїми однодумцями допомагає бійцям у зоні проведення АТО і продуктами, і обмундируванням, і не менш важливим  — теплим оптимістичним словом. І це у той час, коли реальної допомоги від держави фактично немає.

Нинішня влада, яка прийшла до кабінетів на хвилі народного піднесення і довіри, сплюндрувала надії ошуканих нею людей на краще життя, не виконала своїх обіцянок і зобов’язань перед українським народом, насамперед перед учасниками Майдану Гідності і Героями Небесної Сотні.

За словами К. Бєдового, «влада, яка прийшла по людській крові, влада, яка обкрадає й нищить свій народ на мільярди за рахунок офшорів, влада, яка не жаліє ані дітей, ані людей похилого віку – приречена!».

Корупція, АТО, злиденне існування українського народу… непомірно високі тарифи, зростання дитячої смертності у країні, хвороби, від яких у країні немає вакцини, злочинність, яка панує, і повна бездіяльність – ось сьогоднішні реалії життя в нашій державі. «Нічого святого у цієї влади немає. Вона повинна бути єдиною зі своїм народом, де буде гідне соціальне забезпечення для слабших, де у молоді буде реальна можливість реалізуватись, де буде найсильніша медицина, наука, де кожен матиме  своє місце в суспільстві і все працюватиме як один механізм, де пануватиме взаємоповага і взаємодопомога, де не буде грабіжників, гвалтівників, вбивць, шахраїв, де не буде обездолених — сиріт, старців, безхатченків… Серед українського народу процвітає бідність, у чиновників — мільйони в деклараціях та мільярди за кордоном», — резюмував Костянтин Бєдовой.

Сьогодні триває війна на двох фронтах: зовнішньому – з російським агресором, та внутрішньому – проти корупції. Обидва знекровлюють та знищують Україну. Межа терпіння у людей вичерпана! Перемога – за справедливістю, впевнений Костянтин Бєдовой.

Автор Ольга Авєріна.