Вимагаємо покарання!

Сьогодні у Києві відбулася Всеукраїнська мирна акція Громадсько-політичного Руху «Справедливість», яка пройшла під гаслом: «Вимагаємо покарання корупціонерів, офшорників та злочинців при владі!». До неї долучилися активісти ГО «Антикорупційного руху» та загальнонаціонального проекту «Армії Гідності», ініційованого лидером Руху Валентином Наливайченком.

_IVA8152-minВ акції взяли участь лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко, його заступник Руслан Колєсніков, координатор Руху «Справедливість» Маркіян Лубківський, керівник проекту «Армія Гідності» Тарас Костанчук, голови обласних парторганізацій, зокрема Київської – Костянтин Бєдовой, Рівненської – Анатолій Сидорук, Чернігівської – Оксана Голубова, Волинської – Назар Романюк, Донецької – Микола Стрепоченко, Черкаської – Олег Котляр та інші делегації.

_IVA7948-minВалентин Наливайченко ще у 2015 році ініціював перше в Україні розслідування проти державних посадовців, які виводять з України бюджетні кошти через офшори. Він двічі звертався до Генпрокуратури із заявою про відкриття кримінальної справи проти власників офшорних компаній. Після 10 місяців бездіяльності правоохоронних органів лідер «Справедливості» звернувся до Печерського районного суду Києва. Суд визнав протиправною бездіяльність ГПУ та зобов’язав зареєструвати кримінальне провадження за статтею 209 ККУ «Легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом».

Сьогоднішня мирна хода розпочалася від вулиці Хрещатик до Адміністрації Президента. Багаточисельна колона активістів, які приїхали зі всіх куточків України, вирушила до глави держави та чиновників вищих ешелонів влади аби нагадати, за які ідеали стояв Майдан та помирали люди.

_IVA8429-minТериторія навколо президентської адміністрації зустріла українців огородженим парканом, колоною машин спецтехніки та посиленою охороною підрозділів МВС та Нацгвардії. Утім, це не завадило лідеру Руху разом із головами організацій пройти повз кордони та передати можновладцям 300 томів із заявами постраждалих громадян, які вважають себе потерпілими від офшорників у владі. Наливайченко подякував правоохоронцям за розуміння та службу саме народові України, а не тим, хто примостився у теплих кріслах АП.

Люди прийшли з українськими національними стягами та численними плакатами: “Справедливість переможе!”, “Вимагаємо покарання!”, “Геть нема життя громаді як корупція при владі!”, “Луценко, досить імітації. Берися за роботу!”, “Декларації “хороші” – вивели ж в офшори гроші”, “Винуватцям по офшорній справі – місце на підсудній лаві!”.

Виступаючи перед активістами, Валентин Наливайченко наголосив, що прийшовши до кабінетів на хвилі народного піднесення і довіри, влада розтоптала надії ошуканих нею людей на краще життя, не виконала своїх обіцянок і зобов’язань перед українським народом, насамперед перед учасниками Майдану Гідності та героями Небесної Сотні.

«Ми показали владі свою силу і згуртованість. Ми не зійдемо з нашого шляху. Люди зі всієї України – з нами! Час діяти! Досить брехати, досить красти!» ‒ заявив лідер Руху “Справедливості”.

«Сьогоднішній головний меседж нашої мирної ходи ‒ українці не дадуть себе втопити в болоті корупції та бідності. Ми – послідовні, ми – патріотичні, не відчуваємо себе «шатунами»: з-поміж сьогоднішніх учасників не було жодної проплаченої людини, в цьому – наша відмінність від інших політичних рухів. Влада обіцяє, але не виконує своїх обіцянок, вони бояться свого народу, бояться навіть себе, маскуючи реалії та дійсність під фейкові викиди про «шатунів», киваючи вбік лідера Руху «Справедливість». Сьогодні вийшли патріоти, а «шатуни» поховалися у своїх кабінетах!» ‒ наголосив керівник Київського обласного Руху «Справедливість» Костянтин Бєдовой.

Насамкінець, Валентин Наливайченко наголосив: тільки боротьба змусить чиновників відповідати за свої злочинні вчинки і запевнив, що Рух «Справедливість» посилить протести і тиск на владу, якщо корупціонери-депутати, не будуть заарештовані, а їхні награбовані кошти не буде повернуто у бюджет. «Ми поставили чіткий часовий термін – вирішити питання упродовж тижня. Відлік розпочато…».