Називаючи конкретні дати начебто надання Україні безвізу влада показує свій непрофесіоналізм, — М. Лубківський (відео)

Дипломат вважає, що у безвізовому режимі Україні поки що відмовляють через розквіт корупції та злочинності.

Подолання корупції та злочинності – основні вимоги ЄС перед Україною для отримання безвізу. З цим у нашої влади є величезні проблеми, тому ледь не щомісяця називати нові й нові дати, коли українці зможуть безперешкодно їздити в Європу – непрофесійно. Так дипломат, координатор Руху Наливайченка “Справедливість” Маркіян Лубківський прокоментував слова заступниці міністра закордонних справ Олени Зеркаль про неприпустимість відкладати рішення про безвіз для України.

Зеркаль спирається на звіт Європейської комісії від 18 грудня 2015 року, який, на її думку, засвідчує: наша держава виконала всі свої обов’язки. Тож вона обурена тим, що Євросоюз постійно відкладає цю дату. У свою чергу, під час ефіру на каналі NewsOne  Лубківський зауважив, що причини відтермінування криються значно глибше: у розгулі корупції, організованої злочинності та злочинності взагалі. На це накладаються і внутрішньоєвропейські проблеми, наприклад, відсутність механізму відкликання безвізу в країнах, які не є членами ЄС.

Тому дата 24 листопада 2016 року – дата ефемерна, яку не можна озвучувати ні президенту, ні міністру внутрішніх справ. Бо якщо ти назвав конкретні сроки, то за це треба нести відповідальність, наголошує Лубківський. Непрофесійно анонсувати такі важливі події, не маючи чіткого підтвердження від міжнародних партнерів. “Це породжує надмірні очікування, які обертаються потім дипломатичним крахом”, — наголосив координатор Руху “Справедливість” Маркіян Лубківський.

 

Відео: