Черкащани вимагають притягти до відповідальності «офшорників» при владі

Волонтери Черкаської обласної організації Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» долучилися до Всеукраїнської акції «Офшорників від влади – до суду!». Активісти збирають підписи громадян, які вважають себе потерпілими від  розкрадання бюджетних коштів високопосадовцями. Про це інформує прес-служба обласної організації Руху Наливайченка.

За словами керівника Руху облорганізації Руху “Справедливість” Олега Котляра, Валентин Наливайченко двічі звертався до Генеральної прокуратури України стосовно відкриття кримінальних проваджень проти високопосадовців, які виводять кошти державного бюджету через офшорні компанії за кордон. Утім, ГПУ протягом десяти місяців не розпочинала кримінальне провадження з цього приводу. Тож політик звернувся до Печерського районного суду Києва. Суд визнав протиправною  бездіяльність ГПУ  та зобов’язав зареєструвати кримінальне провадження за статею  209 ККУ «Легалізація  доходів, одержаних злочинним шляхом». Заяви громадян збираються аби долучити до цього провадження, адже кожен українець є постраждало стороною.

«Наші з вами кошти розкрадаються. Виводяться гроші у офшори, які повинні бути сплачені у вигляді податків до казни країни. Ці фінанси повинні використовувати для підвищення соціальних стандартів, підвищення пенсійного забезпечення, підтримки галузі оборони, освіти, медицини! Зрештою ми могли б позбавитися тарифного «тягаря» для українського народу. Аби покарати винних та повернути наші з вами гроші в Україну, Рух Валентина Наливайченка організував цю акцію», — зазначив Олег Котляр.

Він додав, що всі підписи Валентин Наливайченко передасть до Генеральної прокуратури. Окрім того, як зазначила мешканка Черкас Галина Швець, людям набридло, що чиновники думають тільки про свої кишені.

«Коли влада думатиме про пенсіонерів, вчителів, медиків, які отримують низьку зарплату? Їм не до того, їм не зрозуміти, адже високопосадовці отримують мільярди. Я вважаю, що потерпіла через розкрадення бюджетних коштів і підпишу таку заяву до Генеральної прокуратури. Радію з того, що є такі люди в політиці, як Наливайченко, який ходить разом із нами по землі, а не вважає себе небожителем, який допомагає добитися справедливості», — зазначила Галина Швець.​