Терористи мали збити не МН-17, а російський «Аерофлот», аби розпочати повномасштабну війну в Україні, — В. Наливайченко

В України є додаткові докази причетності Росії до катастрофи МН-17. Про це заявив екс-глава СБУ Валентин Наливайченко в ток-шоу «Люди. Hard Talk» на каналі «112 Україна». Тож зараз для нас важливо вийти на публічний суд, зазначив політик.
«Всі ці докази має і міжнародна група, які оприлюднені, і Україна має ще додаткові, — я не буду оголошувати, але стверджую, що в української сторони ще є докази і свідки, — і багато іншого, що може і повинно бути засвідчено судом, і використане в суді», — сказав лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко. Важливо, щоб саме Україна в судах назвала імена тих, хто був замовником і виконавцем цього злочину.

За інформацією міжнародних експертів, боїнг «Малайзійських авіаліній» був збитий ракетою з комплексу «БУК», розташованого в районі Первомайського. Тож в тому, що зброя – російська, немає сумнівів. «Фінляндія таємно зробила експертизу цього «БУКа». Ця зброя масового знищена була завезена на територію України, використана проти літака «Малазійських авіаліній». 298 загиблих, з них 80 — діти. І потім знаряддя знищення було знову ж вивезено на територію Росії», — сказав Наливайченко.
Окрім того, за словами політика, «БУК», ймовірно, повинен був потрапити не в МН-17, а в російський «Аерофлот». Про це він говорив ще в 2014 році. Зараз міжнародні експерти цю теорію підтверджують. Адже на літаках навіть фарба однакова, зауважує Наливайченко.
«На Донеччині кілька Первомайських. «БУК» завезли, і міжнародна комісія підтвердила наші докази, на схід від Донецька. А якщо би тоді «БУК» завезли у Первомайське, що на заході, ракета потрапила би у той же час, приблизно на тій же висоті в російський «Аерофлот», — літак, який летів із Москви на Кіпр, де було 157 пасажирів і теж більшість – діти», — сказав екс-керівник СБУ.

Якби терористи збили російський «Аерофлот», у Росії був би привід розпочати проти України повномасштабну війну – від сходу та заходу. Це була б відповідь на начебто нашу військову агресію проти Росії, зазначив Валентин Наливайченко.