«Справедливість» доведе справу «чорних ріелторів» до завершення

Новозаводський суд міста Чернігова оголосив рішення про звільнення ріелтора Володимира Максименка від кримінальної відповідальності  у  квартирній  справі сім’ї Єреськів. IMG_1311

Команда Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» разом із сім’єю Єреськів, яка потерпіла від 10-річної судової тяганини, а також з ріелтором Володимиром Максименком буде добиватися компенсації постраждалій родині та покарання справжніх винуватців квартирної афери. Адже в справі Єреськів також фігурували і правоохоронці. Суд ще має назвати їхні імена.

IMG_1308 «Корупційний клубок  має бути  розплутаним повністю, всі винні мають понести пкарання за злочинну діяльність чи бездіяльність, через яку багато років страждала ця родина. Тож справа триває, мми не зупиняємося», — прокоментувала хід справи керівник Чернігівської обласної організації Руху «Справедливість» Оксана Голубова.

IMG_1317 Як ми повідомляли, зусиллями і за посередництва юристів «Антикорупційного руху» В. Наливайченка у присутності громадськості квартира Єреськів офіційно перейшла у їхню власність наприкінці березня 2016 року.

Нагадаємо, що Борис та Тетяна Єреські близько десятка років борються за своє майно. Подружжя придбало у 2007-му через агентство з нерухомості житло: у хорошому районі, неподалік від школи, щоб дитині не треба було зайвий раз дорогу переходити. Виявилось, однак, що у попередньої власниці є ще спадкоємці, окрім тих, хто квартиру продавав. «Залишились без грошей, без житла. Ми опинились у такому становищі, що не можемо навіть наймати інше помешкання. Куди нам іти? На вулицю? В підвал?» – Тетяна Єресько була просто у відчаї.  На початку січня примусово виселяти Єреськів із квартири повинна була Державна виконавча служба. Втрутилися громадські активісти і прокуратура. Вигнати на вулицю родину не дали.

За словами заступника керівника Чернігівської обласної організації Руху «Справедливість» Володимира Березинського, подібне  може статися з будь-яким жителем Чернігова. Адже корупційна система, яку називають правоохоронною, не реформована  і від неї може постраждати будь-який чернігівець. Тому не можна  повністю покладатися ні на поліцію, ні на прокуратуру, ні на суди. А у справі Єреськів треба покарати тих, хто справді винен.