В селі Борова, що на Харківщині, Рух «Справедливість» провів «виїзну» юридичну консультацію

«Справедливість» Харківщини їде до людей. До тих мешканців регіону, які не мають змоги дістатися до обласного центру та отримати безкоштовну юридичну консультацію, юрист Ганна Куц та керівник Харківської облорганізації Руху В. Наливайченка «Справедливість» Олександр Савкін приїхали особисто. Так звану «виїзну» юридичну консультацію провели в селі Борова.

DSCN0639

Десятки мешканців Борової і навколишніх сіл скористалися можливістю отримати кваліфіковані відповіді на свої питання, які здебільшого стосувалися земельних моментів — паїв, успадкування ділянок сільськогосподарського призначення, укладення договорів оренди.

DSCN0630

На другому місці – проблеми, повязані з пенсійним забезпеченням. Василь Гнєдаш, який звернувся за допомогою, розповів свою історію: майже 30 років працював директором малокомплектної школи. Викладав, сам рубав дрова і носив вугілля, щоб протопити шкільну піч. У результаті — пенсія трохи більше 1 200 гривень. Така ж ситуація у багатьох сільських педагогів. Василь Павлович просить ініціювати перегляд пенсій для вчителів.

DSCN0643

Дмитро Блащук теж «воює» за свою пенсію. Ще у вересні 2012 року суд зобов’язав Пенсійний фонд перерахувати його пенсію з квітня 2004 року і виплатити належну суму. Перерахунок досі ніхтто не зробив. На думку пана Дмитра, держава заборгувала йому близько 192 000 гривень.

DSCN0640

Отримала Харківська обласна організація Руху В. Наливайченка «Справедливість» у Боровій і колективне звернення. Батьки учнів Новоселівської школи, в якій навчаються близько сотні дітей, прийшли з проханням допомогти відстояти свій навчальний заклад. Рішенням місцевої влади в Новоселівської школі хочуть залишити тільки початкові класи, інші перевести в Борівську опорну школу. Батьки не згодні: шкільний автобус для цього селищу не виділяють, дітям доведеться ходити в школу 3-4 км пішки, в тому числі через залізничне полотно. Батьки просять їх підтримати юридично, бо мають намір оскаржувати це рішення.

DSCN0649

Усі, хто прийшов на юридичну консультацію від Руху «Справедливість», отримали кваліфіковану відповідь. Олександр Савкін також запевнив: тим мешканцям Борової та навколишніх сіл, кому потрібен буде юридичний супровід і надалі, напризволяще не покинуть. Будуть допомагати людям боротися за справедливість всіма законними методами.

DSCN0641