Наливайченко: Влада давно могла зняти тарифне ярмо з українців

Уряд має знизити комунальні тарифи на газ на 30-40%. На цьому наголосив народний депутат, лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

«Більше того, влада могла зняти це тарифне ярмо з українців уже давно, не чекаючи новорічних свят чи переговорів з Газпромом, які ще можуть обернутися Україні «газовим Мінськом», — сказав він.

За словами парламентарія, для встановлення справедливої ціни на газ потрібно насамперед спрямувати газ власного видобутку на потреби населення. Відповідний законопроєкт зареєстровано ще на початку роботи нової Верховної Ради, тобто ще чотири місяці тому.

«І друге – необхідно модернізувати теплокомуненерго. Кошти на це є у фондах Європейського Союзу. Від українських чиновників потрібна лише конкретна програма модернізації. І, звичайно ж, не треба красти!», — зазначив Наливайченко.

Політик також наголосив на важливості оприлюднення подробиць останніх домовленостей з Газпромом.

«Наполягаю на цьому, бо для України завжди були згубними утаємничені газові переговори з РФ. Здебільшого вони завершувалися фінансовими чи політичними преференціями (читай: корупцією українських чиновників), а розплачувалися за це громадяни України, сплачуючи захмарні тарифи на газ», — зазначив Наливайченко.