Наливайченко в Луцьку: «Позбудемося ганебного статусу найбіднішої країни Європи!»

Україна має добиватися відшкодування збитків, загальна сума яких за увесь час російської агресії та окупації перевищила 300 мільярдів доларів. Це одне з першочергових завдань нового президента.

На цьому наголосив лідер Руху «Справедливість», кандидат у президенти Валентин Наливайченко у Луцьку під час зустрічі з виборцями.

IMG_6339-min

Присутніх на зустрічі з кандидатом, а це воїни АТО, військові з колишньої волинської 51-ї бригади, волонтери, активісти, студенти, чи не найбільше цікавили питання, пов’язані з війною на Донбасі. І це не дивно, адже тільки за офіційною статистикою 167 волинян віддали своє життя за рідну країну.

Наливайченко наголосив, що йде у президенти з чітким планом відновлення миру та деокупації тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.

«Нам треба не бавитися у «мінські» домовленості, а давно настав час рішучих і послідовних дій на міжнародній арені. Треба тиснути, примушувати російського агресора вивести свої війська та спецслужби з нашої землі», — переконаний Наливайченко.

А це можливо за умови укладання нової дієвої міжнародної угоди. «Таку угоду я підготував і представив її усім послам країн ЄС», — сказав політик.

IMG_6276-min

Щодо перспектив української армії, то Наливайченко переконаний, що маємо усі можливості для того, щоб перетворити її на одну з найбільш боєздатних та сучасно оснащених у світі. Для цього, за його словами, треба насамперед знищити корупцію в оборонному секторі та завантажити державними замовленнями українські оборонні підприємства.

«Протягом останніх двох років наш Рух «Справедливість» передав у зону бойових дій 7 модулів безпеки, які були виготовлені на українських підприємствах і відповідають усім стандартам НАТО. Але це зробили тільки ми, а треба, щоб цим переймалася і влада», — зауважив кандидат у президенти.

Він також підкреслив, що виступає за створення в Україні офіційної Добровольчої армії, зауваживши, що сам був одним із тих, хто створював добровольчі батальйони у 2014 році.

Під час зустрічі кандидат у президенти також торкнувся своєї економічної програми, наголосив, що має чітку покрокову програму виведення країни з тяжкої та виснажливої кризи.

«Ми позбудемося ганебного статусу найбіднішої країни Європи. Локомотивом української економіки стануть промисловість, транспорт, IT-технології, сільське господарство, авіа та машинобудування», — заявив Наливайченко.

IMG_6454-min

Першочерговими завданнями нової влади лідер Руху «Справедливість» назвав створення нових робочих місць, збільшення розмірів мінімальної заробітної плати та пенсії, а також щомісячну індексацію пенсій. «Ціна підвищення пенсій та зарплат — знищення корупції у владі», — сказав він.

Ще одне болюче для українців питання – високі тарифи на комунальні послуги, на його переконання, можна вирішити шляхом знищення корупції у цій сфері та збільшенням видобутку власного газу.

Наливайченко також виступає за ліквідацію недоторканності президента, суддів та народних депутатів, а також за скорочення кількості депутатів у Верховній Раді: «Вони голосують за хабарі і за гроші. Кому потрібен такий парламент?».

Він також висловився за скасування можливості обрання застави для осіб, яких підозрюють у корупції.

«До речі, Порошенко обіцяв це зробити, але так і не зробив», — зауважив лідер «Справедливості».

Кандидат у президенти також наголосив на необхідності повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

IMG_6032-min IMG_6283-min IMG_6378-min IMG_6506-min