Рух «Справедливість» Чернігівщини посприяв очищенню доріг в області

50510642_2316371228619274_8267121186425536512_n24 грудня на зборах громади у с.Шаповалівка Борзнянського району представники Руху «Справедливість» Чернігівщини запропонували шлях вирішення однієї з важливих проблем місцевих жителів.

Під час доповіді сільської голови шаповалівці наголосили, що нині у селі гостро стоїть питання очищення доріг від снігу. Вони попросили очільницю Шаповалівки якомога швидше вирішити цю проблему. Однак та запевнила, що це досить складно, оскільки у селі немає комунального підприємства, яке б могло зайнятися таким питанням.

Ми запропонували ідею того, як можна це зробити без створення комунального підприємства, оскільки для села це нерентабельно. Вихід простий: під час спільних консультацій сільського голови, депутатів і представників Руху розробити конкретну програму дій щодо очищення доріг, затвердити її на сесії та передбачити певні кошти.

Відповідно до цієї програми кожен, хто має належну техніку, може особисто долучитися до прибирання снігу. Для цього потрібно здобути статус фізичної особи-підприємця, після чого громадяни зможуть надавати послуги з очищення доріг від снігу, прибирання та вивезення сміття. За це шаповалівчанин отримуватиме кошти з місцевого бюджету. Це передбачає сплату податків ЄСВ і ПДФО. Останній сплачується на рахунок сільради. Це приклад взаємовигідної співпраці!

Шаповалівчани радо підтримали ідею.

«Нарешті хтось запропонував реальне вирішення! Ми вже казали про цю проблему, однак сільрада лише руками розводить, нічого конкретного не каже. Дякуємо величезне “Справедливості” за те, що їм не байдужі наші проблеми!» — коментує жителька села Надія.

Діємо заради людей! Справедливість — буде!