Оксана Голубова: «Ми не маємо більше права повірити не тим»

Оксана ГолубоваОчільниця Чернігівської обласної організації Руху «Справедливість» Оксана Голубова дає власну оцінку політичній ситуації в Україні.

«Періодично Україна опиняється на роздоріжжі. І в цей час потрібно знову і знову задавати собі питання: що я маю тепер робити для своєї країни, куди йти далі.

Стільки часу пройшло з подій Революції Гідності, а ми знову маємо повертатися до цих питань. Факт – після тих подій ми вчинили не правильно, ми не тим довірилися. За цей час українській громаді довелося багато чого зрозуміти та багато чому навчитися. Але є одне найголовніше – ми більше не маємо права повірити не тим.
Владна верхівка в перший час після революції, коли це тільки і було можливо, дозволила представникам колишнього режиму Кривавого президента уникнути покарання. Вона не відшкодувала нанесених ними збитків країні, вона не повернула вкрадене. Вона почала красти сама, ще в більших масштабах. Етичні установки правлячого класу не змінилися – збагачення та влада, а не солідарний розвиток країни, продовжує бути головною мотивацією правлячого класу.
До влади прийшла олігархія. Проблему офшорів, підняту у вигляді антипрезидентського скандалу, затемнили спеціально організованими скандалами проти борців з корупцією і проти критиків президента. Нас цинічно обманюють, крадуть у нас, пошивають у дурні. Теперішній владі не потрібне щасливе життя для України, їм потрібні тільки гроші. Основні економічні установки правлячого класу не змінилися – солідарний добробут програв клановому збагаченню.

Політична система не зазнала в повній мірі необхідних реформ. Уряд діє лише в інтересах олігархів і саботує реформи. Політичні установки правлячого класу не змінилися – замість стимулювання зростання середнього класу та його представлення в політиці продовжується стимулювання олігархічних кланів.

Влада не знайшла в собі сили на власні інновації чи принаймні власні ініціативи в ситуації війни. Вона не пішла на знищення маніпулятивного формату ЗМІ. Можна виконати всі вимоги МВФ та ЄС, але якщо немає внутрішнього рішення правлячого класу на зміну ситуації, то це нічого не дасть.

Якщо в найближчий час українська громада не оговтається, то розпад України пошириться і далі. Ми маємо позбутися нареші товтосусмів при владі. Годі процвітанню олігархії, до керма держави мають прийти чесні, справедливі люди, патріоти! Ми не маємо більше права повірити не тим».