Гінеколог Євген Ладік знову в Авдіївці: «Стріляють щовечора, але по житлових кварталах цього разу не б’ють – принаймні перші дні березня»

З початку березня акушер-гінеколог Тетіївської центральної районної лікарні на Київщині Євген Ладік працює в пологовому відділенні Авдіївської центральної міської лікарні на Донеччині – як лікар волонтер у складі місячної ротації Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова. Ця ротація для Євгена – вже третя, причому минулого разу він також був у Авдіївці і також у березні та навіть став одним із героїв репортажу на каналі 1+1.

Yevhen_Ladik

Євген Ладік після повернення з минулорічної ротації одразу пішов до дитячого садочка за донькою

«Минулого разу тут було загострення на фронті, тому довелося також підсилити службу швидкої допомоги – тиждень чи більше я суміщав роботу в лікарні з роботою на швидкій» – згадує лікар.

Він каже, що зараз теж стріляють щовечора, але на відміну від минулого року по житлових кварталах не б’ють –принаймні перші дні березня: «Учора казали, що начебто перебили водогін. Усі запасалися водою, але вода в кранах є».

Присутність у відділенні добровольця ПДМШ також дала можливість завідувачці відділенням взяти короткострокову відпустку: «Відзавтра підмінятиму її 10 днів», – сказав Євген. За його словами, пацієнти вдячні медикам-добровольцям за допомогу, бо в Авдіївці справді зовсім мало лікарів.

Те, що Євген знову поїхав саме до Авдіївки, є, певною мірою, збігом. У лютому з проханням підсилити Авдіївську ЦМЛ акушером-гінекологом до віце-президента ПДМШ з питань логістики Ігоря Буйвола звернувся Департамент охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації. За словами Ігоря, в Авдіївці, лікарня якої є чи не єдиною прифронтовою, де працює пологове відділення, бракує фахівців. Іноді доводиться викликати санітарну авіацію на пологи. Ігор збирався шукати спеціаліста, але практично в той самий час Євген Ладік сам зв’язався з ПДМШ і повідомив, що готовий знову їхати на ротацію.