Геннадій Друзенко: «Ніхто так не сприяє встановленню миру на українській землі, як ті, хто лікує та зцілює»

Чергові презентації Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова його співзасновник і керівник Геннадій Друзенко провів учора та сьогодні в Одесі – в Одеській обласній клінічній лікарні та Одеському національному медичному університеті. Як завжди, президент ПДМШ Геннадій Друзенко розповів про мобільний шпиталь, правові засади його діяльності, досягнення, умови участі та роботи медиків-добровольців.

Учорашня презентація добровольчого шпиталю в обласній лікарні викликала неабиякий інтерес одеських медійників. Телерадіокомпанія «Южная волна» повідомила, що на захід до лікарні «з’їхалася велика кількість лікарів, що працюють не тільки в стінах міських лікарень, але й представники районних і сільських медзакладів».

«Ніхто так не сприяє встановленню миру на українській землі, як ті, хто лікує та зцілює, – цитують Друзенка «Новости Одессы». – Там, де свистять кулі й рвуться снаряди, потреба у лікарях, медичних сестрах, санітарах надзвичайна».

Одеський «7 телеканал» головну увагу приділив намаганням ПДМШ урівняти у правах лікарів-добровольців, що працюють в зоні АТО, з військовими медиками.

Сьогодні в Одеському національному медичному університеті Геннадій Друзенко презентував шпиталь двічі: спочатку на розширеній вченій раді закладу для близько сотні представників його професорсько-викладацького складу, а потім для такої ж кількості студентів шостого курсу.

Під час презентації на вченій раді Друзенко вручив від імені ПДМШ золотий скальпель «Честь і Шана» ветерану добровольчого шпиталю хірургу Олександру Ткаченку – професору ОНМУ, нещодавно нагородженому почесним званням «Заслужений лікар України».

Також відбулися переговори з керівництвом університету про подальшу співпрацю з ПДМШ.