Снайперські дуелі у Станиці Луганській: як бойовики зривають домовленості про припинення вогню

Командування «народної міліції» самопроголошеної «ЛНР» прийняло рішення про передислокацію снайперських груп на лінію зіткнення в районі населеного пункту Станиця Луганська.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», протягом останнього тижня в районі колишнього Луганського аеропорту проводилися інтенсивні навчання снайперських підрозділів «народної міліції» «ЛНР». У ході навчань під керівництвом російських інструкторів особлива увага приділялася роботі в парі.

За версією бойовиків, передислокація снайперських підрозділів «народної міліції» «ЛНР» на лінію зіткнення в районі населеного пункту Станиця Луганська пов’язана з проведенням контрдиверсійної і антиснайперської боротьби з аналогічними підрозділами ЗСУ. За повідомленнями офіційного представника «народної міліції» «ЛНР» майора А. Марочко, розвідкою бойовиків зафіксовано передислокацію в цей район снайперських підрозділів ЗСУ, озброєних крупнокаліберними гвинтівками іноземного виробництва.

Інформація про передислокацію снайперських груп бойовиків підтверджується українськими військовими. За повідомленнями прес-секретаря Луганського прикордонного загону Руслана Грєха,13 грудня о 23.30 під снайперський вогонь бойовиків потрапила Станиця Луганська. Бойовики стріляли з боку пам’ятника князю Ігорю. «Під час цього обстрілу один із прикордонників, який ніс службу в складі прикордонних нарядів на КПВВ, отримав вогнепальне поранення», — йдеться у повідомленні Грєха.

Передислокація снайперських підрозділів і посилення протистояння з боку бойовиків у районі населеного пункту Станиця Луганська, наочно засвідчує небажання керівництва самопроголошеної «ЛНР» виконувати взяті на себе зобов’язання щодо припинення вогню і відведення військ у рамках Тристоронньої контактної групи.