Замість обіцяного раю влада створила нам пекло на рідній землі

Ще кілька років тому навіть у найстрашнішому сні не могло наснитися те, що нині твориться в Україні. Здається, що на нашу багатостраждальну землю спустився сам апокаліптичний Князь пітьми. Кровопролитна війна і повсюдна розруха, безпросвітна бідність і суцільна беззахисність посіяли в душі українців страх і відчай, зневіру у справедливість і у завтрашній день.

Хто і коли б міг подумати, що обдарований Богом унікальними природними багатствами народ житиме у злиднях? Хто міг би припустити, що вже після Революції гідності 80% українців, за дослідженням ООН (і це ще до нинішнього подорожання газу та електроенергії) опиниться за межею бідності, опустившись за рівнем життя до найбідніших країн Африки? Як могло статися так, що, володіючи всім необхідним для щасливого життя, 5 мільйонів (і це лише за офіційною статистикою) наших співвітчизників змушені за шматок хліба наймитувати по закордонах?

На тлі тотального безладу процвітають корупція і побори, які супроводжують нас від пологового ліжка до надгробної плити. На вулицях міст і сіл панують злочинність і насилля. Не було ще жодного тижня, щоб у нашій донедавна, здавалося б, цілком благополучній області не траплялося по кілька вбивств, розбійних нападів, грабежів, підпалів будинків і автомобілів, перестрілок, не кажучи вже про дрібні крадіжки та хуліганство. Щодоби до поліції Рівного надходить по кілька сотень повідомлень про вчинені правопорушення.

Куди дивиться влада, що роблять правоохоронці? Відверту відповідь на це питання дав Юрій Луценко, який у п’ятницю представив нового прокурора області. Зауважте, що це не плітки, породжені тітками на базарі, а слова Генпрокурора, який прямим текстом заявив, що місцева влада і правоохоронці, котрі покликані гарантувати закон і порядок, самі сформували кримінальні клани. Це під їхніми «дахами» злочинно миється бурштин, вирубується ліс, вивозиться щебінь і пісок – усе те, що могло б перетворити Рівненщину на українські Емірати. Зневірені у владі люди нинішні кадрові чистки сприймають як мафіозний перерозподіл зон впливу, мовляв, на зміну одним прийшли інші, які під приводом боротьби з так званою Бурштиновою республікою завели на Полісся Нацгвардію і таку вкрай необхідну на фронті військову техніку.

Вочевидь, Україною править Жовтий диявол, якому поклоняється олігархічна верхівка. Заворожена блиском золотого тельця, вона готова продати за гріш власну душу, а не лише народ, для якого зводить пекло на рідній землі.