«Корупцію треба знищити, а не вести з нею вічну війну»

Пригадую один з улюблених висловів попереднього мера Рівного Віктора Чайки: «Чим більше нас б’ють, тим твердіша наша шкіра». На жаль, ця закономірність стосується і корупції. Адже чим більше ми з нею, наплодивши різних інстанцій, боремося, тим масштабнішою вона стає. Якщо так триватиме й далі, то, боюся, настане час, коли корупціонери будуть боротися з корупціонерами.

Як тут не згадати лідера Громадсько-політичного руху «Справедливість» Валентина Наливайченка, який, представляючи днями в Тернополі Національний план дій, наголосив: «Наступна складова плану – це безумовне знищення корупції. Не боротьба, не переконання, а знищення – раз і назавжди. План знищення корупції є важливою і невід’ємною складовою Національного плану дій у моєму розумінні, як майбутнього Президента. Не може бути корупції у владі за жодних умов. Не може бути вибачення за корупцію, не може бути строку давності за злочини корупції. І обов’язково, окрім жорсткого довічного покарання за корупцію у владі, повернення вкраденого. Хто б і коли не крав! Ми займаємо чітку і зрозумілу позицію: від Павла Лазаренка до Петра Порошенка все, що викрадене, що осіло в офшорах, треба повернути в Україну. План знищення корупції я представляв півтора року тому в Сполучених Штатах. У цьому питанні працюємо з Міністерством юстиції США, з європейськими партнерами. Це серйозні дії, і вони потребуватимуть, в тому числі, серйозного “хірургічного”, жорсткого втручання у владу для її оновлення, очищення і повернення вкраденого».

Як стверджує майбутній кандидат у президенти, без знищення корупції неможливо відновити в Україні мир. А це – першочергове завдання, яке ставить перед собою Валентин Наливайченко.

– Національний план дій для відновлення миру,– зауважує лідер Громадсько-політичного руху «Справедливість»,– передбачає насамперед запуск оборонної промисловості – оборонних заводів та підприємств, які налагодять випуск продукції задля потреб української армії, сил оборони та безпеки держави. Аби показати приклад такої роботи, наша команда протягом двох років замовляла з українських заводів, потім отримувала та доставляла на передову модулі безпеки, санітарні модулі. Ці речі не тільки захищатимуть життя наших вояків, але й забезпечать бійцям умови служби, подібні до тих, які створені в арміях європейських держав, Ізраїлю, країн – членів Північноатлантичного альянсу.

Змусимо агресора вивести свої війська і спецслужби з усієї території нашої держави. Відновимо життя, повернемо до своїх домівок вимушених переселенців. Повернемо безпеку людям, захистимо кожного українця, відновимо рух країни вперед.

Так, українці хочуть і мають отримати мир, порядок і захист. Тому відновлення миру – це не політичне гасло лідера Громадсько-політичного руху «Справедливість», а те, що має робити новий президент, нова влада і відповідати за це головою.

Анатолій СИДОРУК,

Керівник Рівненської обласної організації Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість»