Іванов: “Вимушені переселенці потребують нашої допомоги та захисту!”

photo_2018-10-02_20-52-08Проблема підтримки вимушених переселенців із зон проведення бойових дій є дуже болючою для Запоріжжя.

Місцевими органами соціального захисту населення у Запорізькій області обліковано 54 тисячі 264 внутрішньо переміщених осіб.

Проте, не зважаючи на це, Запорізька область лідирує за кількістю внутрішньо переміщених осіб, що знімаються з реєстрації.  За даними запорізького штабу з питань вимушених переселенців, із Запорізької області поїхали лише близько семи тисяч внутрішніх мігрантів.

Що ж змушує людей покидати Запоріжжя навіть у такому скрутному становищі?

А я скажу вам що, повна бездіяльність та байдужість влади по відношенню до них.  14 вересня цього року лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко разом із командою партії відвідали транзитне містечко «Надія» у Харкові для внутрішньо переміщених осіб, у якому 380 людей живуть уже протягом 4 років від самого початку російської окупації.  Умови, м’яко кажучи, незадовільні. Купа елементарних проблем, які мають мешканці містечка, абсолютно не цікавлять владу, адже у людей немає іншого виходу, окрім як жити на вулиці. Модульне містечко не має навіть жодного транспортного сполучення, діти не можуть ходити до школи, а опікуни за власні кошти вимушені винаймати кожного разу таксі! Це неприпустимі умови для українців, які мають право на гідне життя! У той час, як казнакради привласнюють державні гроші, які мають бути виділені на допомогу людям у скруті.

Ситуація у Запоріжжі нічим не краща. Переселенці живуть у неприпустимих умовах, не маючи жодних шансів влаштуватись на роботу чи відвести своїх дітей до школи.  Так влада Порошенка ставиться до наших людей.

Необхідно розуміти, через які страждання проходять люди вже п’ятий рік війни. А українська влада, Міністерство соціальної політики нічого не зробили для переселенців. Але ж тут інваліди, діти, люди похилого віку. Їм необхідні і окрема програма, і окремий бюджет, і вирішувати це треба в Києві.  У Національному плані дій Валентина Наливайченка щодо відновлення миру найважливіший акцент зроблений на вирішенні проблем і наданні допомоги вимушеним переселенцям.

Команда руху «Справедливість» вже зробила крок для покращення ситуації, ми домовилися з українськими підприємствами в Дніпрі та інших містах, що виробляють модулі безпеки і санітарні модулі, які можна монтувати для проживання тимчасово переміщених осіб. Вони можуть служити і для розміщення військовослужбовців, і переселенців, і будь-якого українця, який потребує допомоги. І все це ми здатні виробляти самі за європейськими стандартами.  У лідера “Справедливості” Валентина Наливайченка є жорска відповідь, як змусити владу працювати на людей – необхідно ухвалити дві принципові зміни до законодавства: жорстке відокремлення влади від бізнесу та запровадження права відкликати людей із влади, у тому числі і депутатів ВРУ, у разі невиконання виборчих обіцянок.

Необхідно діяти вже зараз, українці потребують допомоги!  І я вірю в те, що команда «Справедливості» на чолі з Валентином Наливайченком виведе країни з затяжної кризи!

Дмитро Іванов, голова Запорізького обласного осередку Руху «Справедливість”