Братва прагне до влади

Донецька команда з Наливайченком

Микола Стрепоченко, керівник Донецької обласної організації Руху «Справедливість»

Мова піде про нинішнього голову Донецької обласної організації Аграрної партії Юрія Середу, який з 2017 року займає цю посаду. До цього ж, нешановний Юрій Іванович, високопосадовець за часів Януковича, уродженець с. Шахове, що на Добропільщині, мав вельми цікавий послужний список на керуючих посадах в органах державної влади.

Середа
Так, в 2012 році, перебуваючи на посаді голови Добропільської районної держадміністрації, наш «РобінГуд», використавши своє службове становище, незаконно заволодів чужим майном: 7 земельних ділянок, які знаходяться на території Шаховської сільської ради загальною вартістю на той час близько 650 000 гривень. Ці земельні ділянки повинні були перейти у власність спадкоємців померлих власників або, у випадку відсутності спадкоємця – перейти на баланс сільської ради. Але «господин» діяв з інших міркувань, та ним керували корисливі мотиви і мета заволодіти чужим майном на свою користь у великих розмірах. Тому він та його подільник підробили державні акти на право власності земельними ділянками та присвоїли землю померлих селян загальною площею 35 гектарів.

Користуючись своїм службовим становищем, пан Середа завдав шкоди Шаховській сільській раді та людям, які повинні були отримати землю на суму більш ніж в півмільйона гривень. За даним фактом проводилось розслідування, перевірки, факти злочинства були доведені, але не дивлячись на всю тяжкість скоєного злочину (ч. 5 ст. 191, ч 2 ст 366 КК України), він і досі на свободі.

Також у ході журналістського розслідування було виявлено цілий список майна, що належить пану Середі, але не було ним задекларовано. Це — квартири та будинки в різних містах України:

  • Київська область, Києво-Святошинський р-н, м. Вишневе, вулиця Жовтнева, б. 24Б;
  • Чернігівська область, Прилуцький р-н, с. Сухополова, вул. Берегова;
  • Запорізька обл, Вільнянський р-н, м. Вільнянськ, вул. Будівельників, буд 3;
  • Тернопільська обл, Борщівський р-н, смт Скала-Подільська, вул. Грушевського, буд. 85;
  • Херсонська обл, м. Херсон, площа свободи, буд. 6;
  • Волинська обл, м. Ковель, вул. 40 роківПеремоги, буд. 9а;
  • Волинська обл, м Володимир-Волинський, вул. Багряного Івана, буд. 38;
  • Кіровоградська область, Добровеличуівський р-н, м. Помічна, вул Енергетиків, буд. 2 та гараж за тією ж адресою.

З етичних міркувань номера квартир не вказую, однак загальна площа незадекларованого Середою майна в різних областях України сягає майже 600 кв.м.

Оглянувши декларації Середи, виникає питання: звідки в нього гроші на новенький позашляховик Toyota LC Prado (ринкова вартість не менш 1,5 млн. грн), який він задекларував, але не вказав його вартість. Невже держслужбовці стільки заробляють? Адже згідно декларацій, пан Середа та вся його родина за рік отримали сумарні надходження з усіх можливих джерел на суму 86,8 тисяч гривень. Цього не вистачило б і на перший внесок за таке авто. Виходить гроші, на які було придбано авто, не були оподатковані згідно чинного законодавства (з декларацією можна озгайомитися тут: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_2c5a1ef9-94f1-4f9e-b3ac-3216b0048bd6).

Також виникає питання по хибно задекларованому екскаватору VOLVO EC 360, згідно декларацій придбаного вже під час війни у 2015 році, вартість якого згідно інформації, поданої декларантом 300 000 гривень. Помоніторивши сайти з продажу подібної техніки, бачимо, що такий агрегат коштує в районі 68 000 євро, тому можемо стверджувати, що пан Середа придбав 3 роки тому екскаватор за 2 300 000 грн, а не за 300 000 грн (https://auto.ria.com/auto_volvo_ec_18917821.html). Помилка в декларації? Не думаю! Чергове порушення Закону.
Взявши до уваги все вищезазначене, виникає ще одне питання – політичне: кого взяли на такий високий чин в Аграрній партії? Злодія, крадія, шахрая… І якщо кажуть, що риба гниє з голови, то ваша рибка, шановний актив Аграрної партії, під таким керівництвом давно потребує цілковитої заміни. Такі чиновники, а точніше — «братва» часів Януковича, давно повинні сидіти за ґратами, а не «рватись до влади».
Тому я закликаю компетентні органи дати правову оцінку за цими фактами, провести слідчі дії та покарати злочинця, який, знущаючись з народу, незаконно збагачується.
Редакція сайту не несе відповідальності за думку автора