Бандерівський схрон» продовжують модернізувати: тепер тут не думають про те, як утримувати в чистоті кухню

Центр для реабілітації воїнів АТО “Бандерівський схрон” продовжує удосконалюватися силами волонтерів та небайдужих людей. Відпетер дбати про чистоту на кухні буде легше: персонал ребцентру отримав у подарунок новеньку сучасну посудомийну машину.

photo5211226886053668790

Тут, на Прикарпатті, у селі Клубівці, що неподалік Івано-Франківська, проходять психологічну та соціальну реабілітацію воїни АТО та члени їхніх родин. «Бандерівський схрон» побудували на базі старої сільської хати силами волонтерів. Ідея створення такого закладу зʼявилася після подій у Дебальцевому.

Ініціатори продумали все до дрібниць: щоб центр був доступним і для хлопців на візках, спеціально для них облаштували окремий санвузол. А біля будинку звели пандус. З пацієнтами закладу працюють психологи, реабілітологи та масажисти. Усі – на громадських засадах. Тому будь-яка допомога тут вітається.

photo5211226886053668795

Для вояків тут часто-густо влаштовують екскурсії. Особливу увагу у «Бандерівському схроні» приділяють творчості. Тому побутовим проблемам хочеться приділяти якомога менше уваги, але чистота тут – то цариця. Тому коли заступник Валентина Наливайченка Руслан Колєсніков та керівник Івано-Франківської обласної організації Руху “Справедливість” Андрій Майданський презентували сучасну посудомийну машину, зраділи всі: і персонал волонтерів, і хлопці, які проходять реабілітацію. А таких лише за місяць роботи “Бандерівського схрону” – вже більше сотні.

“Допомога нашим захисникам поки країні в стані війни – пріорітет у роботі Руху “Справедливість” та ношого лідера Валентина Наливайченка. Підтримуємо їх, як можемо. Тим, хто на передовій, постійно відвозимо гумдопомогу (за минулий рік наші обласні організації відвезли хлопцям більше півсотні тонн харчів та 50 засобів для обігріву, теплі речі, маскувальні сітки), допомагаємо ремонтувати військову техніку.

 

Наливайченко разом із командою передав на передову 5 житлово-санітарних модулів для комфортного проживання наших військових у зоні бойових дій. Тим, хто повернувшись з війни бореться зі свавіллям чиновників, намагаючись отримати законні пільги учасника бойових дій чи клаптик землі, який так щедро брешучи обіцяв усім президент, надаємо безкоштовну кваліфіковану допомогу юристів, супровід у судах. Допомогаємо навіть матеріально, — наприклад, керівник нашої Рівненської обласної організації виплачує неповнолітнім дітям декількох загиблих АТОшників пенсію. Просто так, за покликом серця. Бо влада, набиваючи власні кишені, про такі родини згадує рідко. Дуже багато воїнам допомагає й ваш земляк Андрій Майданський. Без піару, без зайвого галасу”, — розповів заступик керівника Руху “Справедливість” Руслан Колєсніков.

Він додає: сам займається волонтерством, у 2014му в складі добровольчого батальйону воював у зоні АТО. Тому до останнього сумнівався, чи треба розповідати в пресі про свій презент центру “Бандерівський схрон”. Зважився на це тільки з однієї причини: щоб якомога більше небайдужих людей дізналися про цей заклад та долучилися до допомоги. Ознайомитися з потребами закладу та більше дізнатися про його роботу можна на сторінці центру у Фейсбук: https://www.facebook.com/Центр-для-учасників-АТО-та-їхніх-сімей-Бандерівський-Схрон-215922872117419/.