Комунальний транспорт, медзабезпечення та збереження архітектури Ужгорода – такі вимоги Руху «Справедливість» до міської влади

Ужгородські активісти Руху В. Наливайченка «Справедливість» звернулися до міської ради із своїми громадськими ініціативами. Їх всього три: закупити нові автобуси для комунального підприємства, забезпечити медикаментами усі медзаклади обласного центру та обов’язково провести інвентаризацію усіх архітектурних пам’яток Ужгорода і взяти їх під охорону.

«Сьогодні ми подали ініціативи, які, я думаю, підтримають усі ужгородці.

Закарпаття 1

Перша стосується муніципального транспорту. Нині у нас його нема, однак створено комунальне підприємство для перевезень. Просимо, щоб у видаткову частину бюджету міста було включено 100 мільйонів гривень для закупівлі цього транспорту. На Закарпатті уже є приклади успішної зміни транспортних перевезень, наприклад — Мукачево. Там комунальний транспорт новий і комфортний. А у нас – це просто жах!

 

Друга ініціатива – забезпечення медикаментами першої необхідності усіх медзакладів міста. За нашими підрахунками, на це потрібно 30 мільйонів гривень. Для міського бюджету це — не багато.

77

І остання ініціатива – збереження архітектурної спадщини. В останні роки її безбожно нищать. Реставрації перетворюються на знесення і новобудови. Ми маємо вберегти історичний вигляд Ужгорода. Влада на це може вплинути. Як мінімум, внести у відповідний реєстр. Тоді вже діятимуть закони, що захищають такі будівлі», — розповів керівник Ужгородської міської організації Руху В. Наливайченка «Справедливість» Володимир Комарницький.

 

 

Після вручення секретарю Ужгородської міської ради Андріані Сушко проектів рішення щодо впровадження ініціатив, партійці матимуть тиждень на збір підписів містян, які теж підтримують ці починання.

Закарпаття

Підписи збиратимуть в центрі Ужгорода: на площі Театральній встановлять намет, де кожен зможе підписати звернення до місцевих депутатів. Вони і мають на сесії або ж проголосувати за ініціативи, або ж відхилити їх.