Правовий центр Рух «Справедливість» виграв безпрецедентну судову справу в Чернігові

Новозаводський суд Чернігова встановив юридичний факт участі Катерини Число у бойових діях. Це офіційно підтверджує її перебування в АТО у складі ДУК «Правий сектор». На даний час таке рішення суду – єдиний державний документ, який засвідчує участь добровольців в АТО.

Катерина допомагала нашим бійцям як парамедик-доброволець у с. Піски, Водяне, Опитне, була поблизу «ДАП» (Донецького аеропорту). Ця відважна дівчина у 2016 році підписала контракт з ЗСУ та поїхала на передову. Вона покладає свої сили та життя на боротьбу за рідну Україну, а натомість не отримує нічого.

У ЗСУ їй відмовили у наданні статусу учасника бойових дій. А коли вона звернулася до суду, щоб встановити факт участі, Міністерство оборони подало заперечення. Наша влада як тільки може встромляє палки в колеса. Катерина, будучи вагітною, повинна була боротися за свої права, впоратися зі всією судовою тяганиною. Юристи Правового центру Руху «Справедливість» підтримували Катерину, кажуть, інакше вчинити просто не могли, не мали права.

Наша держава не піклується про своїх захисників. Наразі немає ніякого закону, який би підтверджував статус учасника бойових дій для добровольців, говорять юристи. Це — ганебно для держави, яка більше трьох років воює з Росією на свої східні кордони.