Професіоналів СБУ, ГПУ, МВС мають об’єднати в єдину високого рівня слідчу групу, — Наливайченко

Вибух біля телеканалу «Еспресо» в Києві: чи головною чи випадковою жертвою став нардеп Ігор Мосійчук? Справу розслідує Служба безпеки України. Надзвичайну подію телеканалу «Інтер» прокоментував лідер Руху «Справедливість», екс-голова СБУ Валентин Наливайченко.

«Я переконаний в тому, що у національній безпеці країни є пробоїна… Це вже черговий теракт із використанням вібухівки. І він має бути розслідуваний. Це перше. Друге. Цей вибух стався в період, коли діяв підписаний президентом посилений контррозвідувальний режим в державі. Тому розслідування замаху на вбивство, внаслідок которого погибли невінні люди, мирні люди на вулиці Києва, для влади — це справа честі», — зазначив Наливайченко.

На переконання лідера Руху «Справедливість», і СБУ, і ГПУ, і МВС мають буті об’єднані в єдину високого рівня слідчу групу, яка має з’єднати і використати всі оперативно-технічні, агентурні та інші можливості для встановлення замовників та виконавців.

«Чому, на моє переконання, це важливо? Тому що те, що почалося із вбивства Павла Шеремета, журналіста, потім відомого українського військового, який дійсно був фаховим і молодим офіцером, відповідав за серйозні операції в Міністерстві оборони, після цього цей ланцюжок вбивств може і має бути зупинений і інші теракти, якщо буде розслідуваний бодай один. Зараз настав час розслідувати цей теракт», — заявив Валентин Наливайченко.