А баба Яга проти Закону № 7220

22789011_1468409146530174_2108739782147272495_nЗнайомтеся, це – Рем. Порода «Ротвейлер+» і за новим законопроектом, який 20 жовтня взяла до розгляду Верховна Рада, він ніколи не матиме дітей. Бо так вирішила група народних обранців…

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=62763

Рема забрали з притулку і жодного дня про це не пошкодували. Він класний!

Скільки в Україні домашніх улюбленців? В останнє рахували ще до Революції Гідності і згідно з даними соцопитування компанії Research & Branding Group більше половини українців (57%) тримають домашніх тварин, а ще в 21% жителів країни домашні тварини були раніше.

Найчастіше  українці тримають вдома кішок (79%) і собак (61%).

Переважна більшість українців (79%) сприймають своїх домашніх тварин в якості членів сім’ї.

 

Тобто, якщо нас 35-40 мільйонів, то домашніх улюбленців більше 20 мільйонів. І ось чому я одна з 20 мільйонів українців, які точно проти законопроекту № 7220:

  1. Обов’язкове чіпування: найдешевший чіп українського виробництва коштує 106 грн. Мікрочіп, обов‘язковий для вїзду тварини до європейських країн стандарта ISO 11784 в середньому – 100 долларів. Водночас, звичайний «адресник» — брелок з ім’ям та телефоном, який розміщується на ошийнику — від 10 гривень. До чіпу потрібен ще сканер. А зараз він є лише у 2-3 столичних ветклініках. Потрібна ще операція із вживлення. То кого ми дуримо? Кому даємо знов нажитися?
  2. Вбивство вагітної тварини карається штрафом у 750 гривень, водночас, якщо ваша улюблениця «несанкціоновано народить» штраф до 20.000 грн. Ми виховуємо нове покоління твариновбивць, бо так дешевше?
  3. Обов’язкова біостерилізація домашньої тварини, що не становить породної цін (цінності мабуть депутати сильно розхвилювалися і не дописали). Хто визначатиме цінність? Будете комісією кожну тварину оглядати?
  4.  Обов‘язкове захоронення. Той, хто втрачав друга, знає, як це боляче. Коли ти втрачаєш, у тебе немає сил ні на що, і ти точно не побіжиш комусь швидко про це повідомляти. А паспорт та «адресник» з номером — це пам’ять. Для людини. Кому і навіщо я повинна віддавати свою пам‘ять?
  1. Ну і найголовніше: «поліційні облави» — обов’язок наглядати за правопорушеннями власників тварин покладаються на національну поліцію. Ви серйозно? В країні, де в центрі столиці підривають автівки з відомими журналістами, де розкрити резонансне вбивство — нереально, поліцейські будуть бігати за вагітними кішками? Це нонсенс!

І нарешті з’явиться нова причина увірватися до будинку – пошук незаконних вагітних тварин (!!!). Або уявіть собі, як поліцейський по-бєспрєдєлу штрафує бабусю – власницю кішки за лайно залишене на траві чужим собакою.

Такі дії лише збільшить кількість підкинутих собак до приютів. А стерилізація, чіпування та інше — в подвійному обсязі ляже на плечі волонтерів.

Вторгнення в приватне життя і посилення поліцейського контролю! Ось істинний сенс таких законопроектів …