Наливайченко одержав виклик на допит в СБУ

«Це – реакція на мою підтримку Михайла Саакашвілі та активістів у боротьбі за свої права», — сказав лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко, демонструючи повістку під час прес-конференції в ІА «УНІАН».

Політичні переслідування тих, хто виступає проти несправедливості та корупції у владі, набирають обертів: Михайло Саакашвілі, Давид Сакварелідзе, Валентин Наливайченко. Красти, брехати, залякувати – те, чим сьогодні займається влада в Україні, сказав він.

IMG_6963 IMG_6964 IMG_6965

«Ми з Михайлом Саакашвілі представляємо різні політичні рухи, але ми поділяємо принципи свободи. А Президент використовує повноваження у власних інтересах збагачення та особистої помсти. Знаю, що не маючи нічого проти Наливайченка режим продовжує фабрикувати справу», — наголосив політик.

Наливайченко також зазначив, що не виключає оголошення йому підозри за сфальсифікованими, цинічними, брудними і брехливими звинуваченнями: «З голови СБУ, який розсекречував архіви КГБ у 2008-2009 роках, відновлював історичну правду про Голодомор, боровся з агентурою ФСБ і ГРУ, проти якого слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу за чотирма статтями, будуть ліпити російського агента! Я піду 21 вересня на допит і дам відповідні свідчення. Але піду з документами», — наголосив лідер Руху «Справедливість».

image

Валентин Наливайченко сказав, що має документи, які демонструють хто насправді сьогодні співпрацює з ФСБ Росії, переслідує активістів, журналістів, політиків: «Я в найгіршому сні не міг собі уявити, що після того як я залишив посаду голови СБУ, на Володимирську повернуться жахливі КГБшні практики прослуховування, незаконного стеження, переслідування за політичними мотивами».

Нагадаємо, керована Наливайченком СБУ розірвала в односторонньому порядку будь-які контакти, співпрацю чи взаємодію зі спецслужбами Росії. СБУ стала, по суті, першою державною структурою України, яка почала принципово розривати зв’язки з Росією.