М. Лубківський: Це сором, а не дипломатія!

Глава МЗС Угорщини, по суті, «плюнув» в обличчя Клімкіну, а відтак, усій Україні.

photo5971811718105508392

Міністр закордонних справ України не може випадково дізнаватися про приїзд свого закордонного колеги.

Про це заявив координатор руху «Справедливість», посол Маркіян Лубківський коментуючи «сором’язливе повідомлення в Twitter міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, про те, що він, мовляв, «дізнався про плани угорського колеги відвідати Закарпаття. Тут же наш міністр поновив «пропозицію поїхати разом, вислухати угорську громаду та розпочати предметний діалог».

«Перший коментар. Не може Міністр закордонних справ випадково «дізнаватися» про приїзд на його територію свого колеги без попереднього погодження такого приїзду — існує міжнародно прийнята протокольна процедура!» — зауважив М. Лубківський.

На переконання дипломата,  коли міністр закордонних справ та зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто відмовився зустрічатися з Палом Клімкіним на території України, він, по суті, «плюнув» в обличчя Клімкіну, а відтак, Україні і всім нам!

«Це — нечувана в дипломатії зневага! Нечуваний прецедент!!!

Що мав би зробити Клімкін? Повідомити угорського колегу про неможливість прийняти його в Україні. Через відмову проведення двосторонньої зустрічі! Це було б правильно і гідно! Так зробили б усі, але не ми!

А наш міністр втерся! Це сором, пане міністре, а не дипломатія!!!»,  наголосив координатор руху «Справедливість».