Рух «Справедливість» на Черкащині висуне близько 70 кандидатів у депутати до ОТГ

Черкассы офис (1)Черкаська обласна організації Руху В. Нливайченка «Справедливість» підбила підсумки першого року роботи.

У березні 2016 року 157 громадських організацій зі всієї країни заявили про своє об’єднання в єдину політичну силу – «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість». Боротьба з корупцією у вищих ешелонах української влади, чітка позиція щодо дій проти агресора й активна підтримка фронту, співпраця з усіма проукраїнськими політсилами, підтримка блокади торгівлі з країною-агресором – це ті дії, які підтримують патріотично налаштовані українці. І саме така політична позиція зрозуміла світові. Тому Валентин Наливайченко успішно знаходить союзників як в Європі, так і в Сполучених Штатах Америки.

Значно розширюється географія «Справедливості» і в Україні. У період заснування основою Руху стали 3 000 активістів у 16 областях України. Нині Рух нараховує більше 10 000 прихильників.

З жовтня 2016 року до Руху доєдналася і Черкащина, офіційно зареєструвавши обласну організацію «Справедливості» на чолі з керівником Олегом Котляром. І відтоді «Справедливість» Черкащини почала активно діяти:

– з жовтня 2016 року працює громадська приймальня «Правовий центр», де кваліфіковані юристи надають первинну юридичну консультацію жителям міста Черкаси та області. Юридичні центри відкриті в містах Черкаси та Шпола;

– у жовтні 2016 року створюється перший районний осередок – Тальнівський. Уже у грудні 2016 року до Тальнівської міської ради увійшли 4 депутати від Руху «Справедливість»;

– далі осередки з’явилися у Шполі, Корсунь-Шевченківському, Канівському та Смілянському районах. Депутати цих осередків вже працюють у міських та сільських радах. Вирішуючи загальні питання новостворених ОТГ, депутати і активісти від Руху Наливайченка надають адресну допомогу жителям міст і сіл, тим, хто опинився у скрутних життєвих обставинах. Як приклад, — надання медичної допомоги, забезпечення водопостачанням.

Шпола (1)

Рух «Справедливість» Валентина Наливайченка продовжує набирати обертів на політичному небосхилі України. Сильні, безкомпромісні, зрозумілі людям принципи мобілізують у ряди «Справедливості» все нових і нових прихильників. Так, нові осередки почали діяти в Уманському, Чорнобаївському, Черкаському районах, в містах Умань, Жашків, Кам’янка. Близько 70 кандидатів у депутати новостворених осередків будуть представляти «Справедливість» на виборах до ОТГ 29 жовтня 2017 року.

Шпола виступ (1)«Влада має бути відсторонена від бізнесу, це одна з важливих умов для успішної боротьби з корупцією, – наголошує керівник Черкаського обласного осередку «Справедливості» Олег Котляр, – саме тому ми просимо українців, які 29 жовтня обиратимуть депутатів своїх ОТГ, підтримати гідних та справедливих земляків, не заплямованих участю в оборудках».

Наразі Рух «Справедливість» озвучує наступні вимоги до влади:

– створення робочих місць, виплата гідних пенсій і зарплат та доступна медицина для кожного українця – головні завдання влади. Якщо вона з цим не справляється, має поступитися місцем молодим фахівцям, які знають як це зробити та не будуть красти з кишень українців;

– Рух «Справедливість» вимагає від уряду фінансування районних та міських лікарень та негайно припинити ріст необґрунтованих захмарних тарифів на комунальні послуги. Замість того, щоб продовжувати грабувати людей, влада повинна відновити роботу десятків українських підприємств та створити робочі місця з гідними заробітними платами;

– Актив партії вимагає у влади реалізувати право розпоряджатися нашою землею, це мають робити не чиновники з АП, а територіальні громади. Це основні справедливі принципи децентралізації.

Також 17 жовтня «Справедливість» у складі об’єднаної опозиції вийде на Майдан, де пройде всеукраїнська акція в підтримку великої політичної реформи, з вимогою зняти недоторканість із президента, народних депутатів і суддів.

Підготував: Сергій Червоненко

Джерело:  http://pres-centr.ck.ua