Президент ПДМШ продовжив презентаційний тур добровольчого шпиталю у Черкасах і Кам’янці-Подільському

ПДМШ 2Президент Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова Геннадій Друзенко продовжив агітаційний тур Україною презентаціями ПДМШ в Черкасах і Кам’янці-Подільському. У Черкасах презентація відбулась під час засідання колегії Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, а в Кам’янці – у рамках XVI з’їзду Всеукраїнського лікарського товариства. Керівник ПДМШ розповів про мобільний шпиталь, правові засади його діяльності, досягнення, умови участі та роботи медиків-добровольців.

Під час презентації в Черкасах, на якій були присутні близько 80 представників закладів охорони здоров’я області, заступник голови ОДА Ярослав Березань вручив двом ветеранам ПДМШ – заступнику головного лікаря Смілянської ЦРЛ хірургу Вадиму Козловському та завідувачу реанімаційним відділенням Черкаської обласної психіатричної лікарні анестезіологу Станіславу Щербині – президентську відзнаку «За гуманітарну участь в АТО». Козловський також отримав від ПДМШ «іменну зброю хірурга» – золотий скальпель «Честь та шана».

ПДМШ 1Серед півсотні делегатів з усіх регіонів України участь у роботі з’їзді ВУЛТ у Кам’янці також взяв інший ветеран ПДМШ – лікар відділення анестезіології та інтенсивної терапії Волинської обласної клінічної лікарні Сергій Сівак. За словами Геннадія Друзенка, після презентації у ВУЛТ пообіцяли поширювати інформацію про ПДМШ через власні інформресурси.

Керівник ПДМШ активно пропагує мобільний шпиталь, зокрема серед української медичної спільноти. За останні три місяці він провів більш як 10 презентацій у восьми містах. Окрім того мав численні виступи в електронних і друкованих ЗМІ.

ПДМШПроаналізувавши динаміку заповнення онлай-форми запису в добровольці починаючи з 3 липня, коли було запроваджено нову анкету. Результати аналізу представлені на графіку.

Уже у серпні, порівняно з липнем, кількість медиків, готових стати добровольцями, зросла майже втричі та продовжила зростати у вересні. Характерно, що після проведення презентацій, помітно збільшується частка потенційних медиків-добровольців саме з тих регіонів, де ці презентації відбулися.

Теги: ПДМШ