Рух «Справедливість» вимагає припинити тиск на партію та на його лідера

D7F22E46-4D11-455D-9914-3C5E9F38AEEDВлада продовжує політичні переслідування тих, хто виступає проти несправедливості та корупції у владі. Припинити репресії проти опонентів президента та покарати справжніх агентів Москви — це основні вимоги людей, які зібралися під СБУ, аби підтримати лідера Руху «Справедливість» Валентина Наливайченка.

Масовий пікет відбувся біля будівлі СБУ на Володимирській, 33, де у цей час відбувався допит лідера руху «Справедливість» Валентина Наливайченка. Люди тримали в руках плакати і скандували: «Припинити політичні репресії!», «СБУ має карати колаборантів і сепаратистів, а не політичних опонентів», «За справедливу Україну без корупції!».
На підтримку акції Руху Наливайченка також прийшли різні політичні сили.

«Сьогодні ми всі разом — Рух «Справедливість», партія «Патріот», Рух Нових Сил Саакашвілі, громадські організації «Стоп свавіллю», «Антикорупційний рух Запоріжжя», медики-волонтери ПДМШ ім. М. Пирогова та тисячі патріотів України — тут, щоб сказати: ми проти політичних репресій і такими методама нас не залякати!» — сказав сам Наливайченко перед тим, як зайти до будівлі СБУ.

8CC90E42-E3C4-4275-8A87-672150498484

Друг Наливайченка, координатор Руху «Справедливість» Маркіян Лубківський наголосив: Наливайченко йде на допит за сфабрикованими звинуваченнями, метою яких є зробити з нього агента Кремля, ФСБ, ну і так далі — наскільки вистачить фантазії.

«Ми знайомі з 2000 року. У нас ніколи не було спільного бізнесу, чи ділових стосунків, ми не ділили грошей, але ми кожен на своєму місці завжди фахово робили свою справу: чи то в дипломатії, чи то у сфері безпеки. І були великі вчинки Валентина, які для мене є важливішими стократ за будь-яку брехню, яку розповсюджують про нього опоненти. Тавро російського агента хочуть поставити українському патріоту, який розсекретив архіви КҐБ, який відкрив людям правду про Голодомор — найтяжчий злочин проти українців, який простягнув у Вашингтоні руку допомоги Мирославі Гонгадзе, за що, на вимогу Медведчука, мало не позбулася посади генерального консула», — виказав Лубківський слова підтримки.

Заяложене клеймо агента Москви хочуть повісити на українського патріота і знавця своєї справи, проти якого Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за чотирма статтями, якому в Росії загрожує арешт і найжорстокіше покарання, обурюються друзі та прихильники Наливайченка.

Виклик Наливайченка на допит вони називають цинічними діями влади. Але відповідь таким діям може бути лише одна – наша єдність, наша командна, рішуча дієвість, говорить керівник Секретаріату Руху «Справедливість» Руслан Колєсніков.

«Я хочу подякувати усім хто сьогодні знайшов час, аби в робочій день підтримати наш мітинг та нашого Лідера. Такі дії влади свідчать про те, що Наливайченко, завдяки його успішній боротьбі з корупцією, сприймається як загроза Порошенку, тому президент доручив своїм посіпакам зробити все, щоб його не почув український народ. Уже видно, що Порошенко не збирається перемагати на наступних виборах чесно, а бажає позбутись своїх опонентів брудними методами!» — наголосив Колєсніков.