Рівненська «Справедливість» за гендерну рівність

Учасники коаліції “За рівні можливості” звернулися до лідерів Рівненських обласних осередків політичних партій із пропозицією підписати Меморандум про співпрацю, який передбачає взаємні зобов’язання сторін щодо збільшення кількості жінок на всіх рівнях прийняття політичних рішень. Заклик громадської ініціативи знайшов відгук і від Руху «Справедливість».

IMG_20170727_131122695

На підписання Меморандуму організотори запросили керівника обласної організації Анатолія Сидорука, керівника так званого «жіночого крила партії” Марину Кудрицьку та керівника молодіжної організації Руху Олену Сучик.

«Під час виборчого процесу ми дотримувалися квот, рекомендованих законодавцем стосовно кількості жінок у списках. Гендерне питання для “Руху Справедливість” не нове. Наша політсила постійно відвідує тренінги, де порушується це питання. Ми розвиваємося. Жінки, молодь та люди з обмеженими можливостями проявляли і проявляють себе. Завдання суспільства – допомогти їм в цьому. Серед наших активістів є чимало очільниць районних, міських та первинних осередків партії. Вони працюють наполегливо. Питання гендеру стоїть зараз госто ще й тому, що наші чоловіки боронять кордон України, а жінки повинні активні долучатися до вирішення внутрішніх проблем», — вважає Анатолій Сидорук.

IMG_20170724_115318398IMG_20170724_115325462IMG_20170724_115333450

Керівник проекту “Забезпечення гендерного паритету в політичному житті Рівненщини” В’ячеслав Долід розповів, що підписаний документ передбачає і низку зобов’язань. «Всі, хто підписав Меморандум, погодилися сприяти збалансованому представництві жінок у своїх лавах та в органах місцевого самоврядування і ще багато різних нюансів. Ці кроки ми робимо за вомогою часу. Такі документи покликані прибрати низку стереотипів у суспільстві», – зазначив він.

Проект “Забезпечення гендерного паритету в політичному житті Рівненщини” реалізує на Рівненщині ГО “Центр суспільних дій “Сівітас” за підтримки ГО “Комітет виборців України”.