Рух Валентина Наливайченка «Справедливість» рішуче засуджує позбавлення українського громадянства Михайла Саакашвілі

Це рішення президента України Петра Порошенка вважаємо політичною розправою над опозиційним політиком.

Президент поводить себе так, наче громадянство України — подарунок з панського плеча, який можна забрати назад, коли людина тобі чимось не вгодила. Це говорить лише про його непослідовність та острах перед тими, хто не поділяє його політику, не боїться говорити про це вголос та викриває і бореться в країні з корупцією.

Підстави, за якими Саакашвілі позбавляють громадянства України, є нікчемними і політично мотивованими.

За версією влади, стосовно лідера «Руху нових сил» ГПУ надані якісь матеріали, які отримані від грузинської сторони, що говорить про обман, свідоме подання неправдивих відомостей або фальшивих документів ним в момент набуття Саакашвілі громадянства. Тут виникає два питання: чому українські інстанції, які перевіряють людину, перш ніж видати їй паспорт громадянина, не направили відповідні запити до грузинських колег? І чи можна довіряти владі Грузії, яка не приховує свої проросійські вподобання?

Це рішення Петра Порошенка Рух «Справедливість» вважає нічим інакшим, як беззаконням та свавіллям людини, яка захищає своїх друзів-олігархів, нападаючи на тих, хто бореться з корупцією.