Лубківський: Треба звільняти посла України в США Валерія Чалого

Я вважаю, що ситуація щодо заяви Трампа про втручання України у вибори США є справді тривожною. Тому потрібно діяти дуже швидко та рішуче. Зокрема, потрібно звільняти посла України в США Валерія Чалого.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» заявив координатор руху «Справедливість», дипломат Маркіян Лубківський.

«Я вважаю, що ситуація є справді тривожною. І це найсерйозніший дзвінок після того, як офіційний представник Білого дому Сара Сандерс теж зробила заяву щодо втручання України у вибори в США. Тому в тій ситуації потрібно діяти дуже швидко та рішуче. Однак всі дії потрібно було робити тоді, коли завершилися вибори президента США», – вважає Маркіян Лубківський.

Зокрема, дипломат каже, що посла України в США Валерія Чалого потрібно якнайшвидше звільняти.

«Більше того, я вважаю, що і з його боку має бути такий крок, як подати у відставку. І таким чином буде можливість зняти напругу, яка склалася. Адже сьогодні всі говорять про це та вказують, що посольство України в США здійснювало діяльність, яка по-суті є несумісною із дипломатичною, підтримуючи одного кандидата», – заявив Маркіян Лубківський.

Гість програми додає, що Україна сьогодні є об’єктом агресії з боку РФ. Тому, як наголосив Лубківський, втрачати двопартійну підтримку США у цій ситуації – злочинно.

«Власне тому я розраховую, що українська сторона наважиться та знайде сили зробити кроки, які допоможуть нівелювати той негатив, який ми сьогодні бачимо», – додав Маркіян Лубківський.

Зазначимо, Президент США Дональд Трамп на своїй сторінці у соціальній мережі «Twitter» написав, що українці намагалися саботувати його передвиборну кампанію на користь Хілларі Клінтон, тому цим повинен зайнятися генпрокурор США. Натомість, посольство України в США спростовує заяви Трампа.