Прохання України про одержання ПДЧ стало б реальним і серйозним політичним сигналом НАТО від української влади, — М. Лубківський

Враховуючи кривавий досвід, здобутий у зв’язку з агресією Російської Федерації, Україна і українці зможуть почуватися безпечно лише ставши членом Північноатлантичного Альянсу. Візит Йенса Столтенберга варто використати для такої дії”, — зазначає Лубківський.

На думку дипломата, цьому кроку сприяють як думка українського суспільства та політикуму, так і прийнятий нещодавно Верховною Радою України закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)», що передбачає членство України в НАТО.

Окрім цього, сам Генсек НАТО уже неодноразово прихильно висловлювався щодо перспективи членства України в Альянсі. За його словами, «кожна нація має право обирати свій власний шлях та вирішувати, брати чи ні участь у безпекових організаціях, як НАТО».

“Так, Україна, безумовно, має реформувати своє життя, зокрема безпековий і оборонний сектор, продемонструвавши реальну боротьбу з корупцією. Але я вважаю, що подача заявки щодо одержання ПДЧ не є передчасною”, — заявив Маркіян Лубківський.