Невідомі побили керівника ГО “Антикорупційний рух Запоріжжя”

Запоріжжя_n9 липня на керівника ГО «Антикорупційний Рух Запоріжжя» Костянтина Бєлова, який останнім часом займався викриттям корупційних схем у виконанні робіт із реконструкції автошляху вздовж проспекту Маяковського, біля під’їзду його будинку, на очах у свідків, напали троє невідомих молодиків спортивної статури.

Бєлова побили, після чого порізали два задніх колеса на його автівці.  Постраждалий подав заяву до поліції для подальшого розкриття злочину.

“Цей попереджувальний напад я пов’язую зі своєю антикорупційною діяльністю. Останній тиждень я займаюся викриванням розтрати коштів при реконструкції пр. Маяковського. У середу (5 липня, — ред.), після мого чергового візиту на об’єкт, мене супроводжував автомобіль, за кермом якого був хазяїн ТОВ “Іоліт”, яке є субпідрядником у турків. У четвер на виїзній нараді у мене була словесна перепалка з директором фірми та двома турками. Сьогодні мне попередили, щоб я не ліз не у свою справу”, — написав постраждалий на своїй сторінці у фейсбук.

Громадська організація, яку очолює Костянтин Бєлов, приєдналася до команди Запорізької обласної організації Руху Валентина Наливайченка “Справедливість”. За короткий проміжок часу спільно провели вже кілька антикорупційних заходів. Тому команда Руху розцінює цей напад як напад на свого активіста і рішуче підтримуватиме Костянтина Бєлова у боротьбі на всіх щаблях правоохоронної та судової системи.Запоріжжя 1_n

“Команда Наливайченка підтримує діяльність «Антикорупційного руху Запоріжжя» та Костянтина Бєлова на шляху до викриття злочинів на усіх рівнях, тому в жодному разі погрожування та напади не стануть перешкодою для подальших спільних дій!” – наголосили в прес-службі Запорізької облорганізації Руху.

Заступник Наливайченка Руслан Колєсніков наголосив, що Рух “Справедливість” бере цю справу під особистий контроль і вимагає у правоохоронних органів оперативного, публічного та справедливого розслідування. Наразі юристи партії готують звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Руслан Колєсніков також зазначив, що це вже не перший прояв тиску на активістів команди Наливайченка. Лише цьогоріч на Закарпатті Олексію Паніну спалили автівку, а на Чернігівщині просто у день приїзду лідера Валентина Наливайченка побили волонтера Данила. Винних у злочинах до сих пір не покарали.

Запоріжжя 2_n

Запоріжжя 3_n

Теги: Запоріжжя