Командир «22-ї Резервної сотні» ДУК «Правий сектор» через суд отримав-таки статус УБД

imageНовозаводський суд Чернігова встановив юридичний факт участі пораненого чернігівського добровольця, командира «22-ї Резервної сотні» ДУК «Правий сектор» Володимира Числа в бойових діях на сході України.

IMG_5268

За статус УБД разом із вояком в суді боролися юристи Правового центру Чернігівської обласної організації Руху В. Наливайченка «Справедливість»

«Володимир Число виконував свій громадянський обов’язок у Водяному, Пісках, Опитному (Донеччина, — ред.) та отримав осколкове поранення під час бою в районі позицій поблизу шахти «Бутівка». Тому він має повне право на такі ж пільги, як і ті солдати, які воюють у лавах ЗСУ. Тому ми впевнені, що суд виніс справедливе рішення», — прокоментувала ситуацію керівник Чернігівської обласної організації Руху В. Наливайченка «Справедливість» Оксана Голубова.

imageНагадаємо, що Правовий центр Руху «Справедливість» вже супроводжував і продовжує супроводжувати в судах справи добровольців, які захищали і захищають Україну в зоні АТО, однак так і не отримали від держави статус учасника бойових дій та відповідні пільги. За активної юридичної підтримки Руху «Справедливість» на Чернігівщині Новозаводський і Деснянський суди вже встановили юридичні факти участі більше десятка добровольців у бойових діях на сході України.

image