«Чесно про Меморандум з МВФ: борги — людям», — В. Наливайченко

Політика зовнішніх фінансових запозичень з боку нинішньої влади є непрозорою та безвідповідальною.  Для того, аби отримати ще мільярд собі, влада готова повісити на людей зобов’язання, нереальні і нездійсненні, наголосив лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.
Мільярд доларів, які Україна отримала від МВФ, для нашої економіки не вирішує жодного питання, а таке зобов’язання як продаж землі – може призвести до величезних суспільних збитків та соціального вибуху, написав на своїй сторінці у фейсбуці політик.
Справа в тому, що ніхто не прораховував спроможність людей до сплати знову підвищених тарифів в умовах суттєвого зменшення реальних зарплат, девальвації гривні, навального зростання цін на все.
Замість того, щоб гроші з держбюджету витрачати на розвиток інфраструктури, посилення обороноздатності країни, наукового потенціалу, ми їх віддаватимемо за борги. «Від мене замість штампу «розсекречено»: За все, що таємно понапідписували президент, прем’єр та голова Нацбанку, Україні треба віддати 17% ВВП, тобто кожен працюючий і пенсіонер мають роками додатково віддавати ще 20% від своїх зароблених грошей», — говорить Валентин Наливайченко.
Усе це дуже нагадує ситуацію, коли міжнародним партнерам брешуть про підтримку в суспільстві і власну рішучість у проведенні реформ, а народові — про ексклюзивні відносини із міжнародними партнерами та про міфічне економічне зростання, резюмував лідер Руху «Справедливість».