Лідер громадського руху «Справедливість» відвідає Тернопільську область

Лідер руху «Справедливість» відвідає Тернопільщину 3-4 вересня і візьме участь у заходах з нагоди 100 річчя боїв на горі Лисоні, поблизу м. Бережани.

Програмою заходів передбачено: реконструкція історичного бою , освячення Стрілецького цвинтаря, урочисте сходження на гору Лисоня та освячення Стрілецької каплиці Покрови Пресвятої Богородиці.

Бої за гору Лисоня вважаються найкривавішими в історії героїчної боротьби куренів січових стрільців. Саме тут загони молодої генерації українців вступили у нерівний бій із російською армією. У тих боях українські воїни проявили неабияку мужність. За словами Валентина Наливайченка «Лисоня — це символ ідеї боротьби за волю України, доказ незламності духу українського народу. Сьогодні історія повторюється. Знов українські патріоти виборюють Незалежність країни у російських агресорів. Саме тому серед моїх особистих пріоритетів та напрямів руху моєї команди окремий важливий пункт – встановлення історичної справедливості. Правдиве висвітлення історичних подій, соціально-економічного та політичного життя новітньої історії України. Ми повинні знати правду, аби не повторювати помилок у майбутньому», — вважає Валентин Наливайченко.

Запрошуємо ЗМІ на висвітлення цього заходу.

Упродовж 3–4 вересня на горі Лисоня діють локації:
— військово-патріотичний табір «Лисоня-2016»;
— літературна поляна за участю братів Капранових, Наталки Михно й Оксани Кузьменко;
— інсталяція Пресової Кватири УСС;

— виставка стрілецьких світлин «Героям Лисоні – вдячна Батьківщина!» (Спілка Української Молоді);
— проект Українського інституту національної пам’яті «Воїн. Історія українського війська» за фотографіями Анни Сенік;

Будемо раді поділитися фото та відеоматеріалами.

З повагою, прес-служба В. Наливайченка

Карина Самохвалова.