У Ніжині і Борзні Рух «Справедливість» продовжує вивчати думки і проблеми громад

Актив Руху збирає підписи городян до владних суб’єктів.

Вимоги людей наступні:

— продовжити мораторій на продаж сільськогосподарських земель, який діє до 1 січня 2018 року, доки в Україні не зменшиться рівень корупції, реформується судова система та країна стане членом Євросоюзу; закріпити це рішення у Конституції;

— припинити хижацьке знищення лісів та продаж необробленої деревини за кордон. Деревина має облятися в Україні, це дозволить створювати робочі місця тут, а не змушувати їхати людей на заробітки за кордон. А кошти мають надходити в бюджет громади.

Ці вимоги у кожному районі були доповнені ще й місцевою проблематикою. У Ніжині – вимога переглянути тарифи на проїзд у міському транспорті, які в квітні цього року були необґрунтовано підвищені до 4 гривень 50 копійок, і перевірити договори перевізників із міською радою, які з боку перевізників виконуються лише частково.

“Мешканців Ніжину дуже турбує взагалі нічим не необґрунтована вартість проїзду, яка вища навіть ціни проїзду у міському транспорті Чернігова, а іноді — й Києва. Тому Рух “Справедливість” і далі триматиме на контролі це питання до його остаточного вирішення! Звернення з підписами ніжинців передамо міському голові Ніжина пану Ліннику”, — розповіла керівник Чернігівської обласної організації Руху В. Наливайченка “Справедливість” Оксана Голубова.

У Борзні люди підтримують вимогу залишити державне фінансування (державну субвенцію) для Борзнянської центральної районної лікарні як для медзакладу планового лікування на 2017-2018 роки.

Правовим центром Руху «Справедливість» готуються звернення: Голові Верховної Ради України Парубію А.В., в.о. Міністра охорони здоров’я України Супрун У.Н., Міністру внутрішніх справ України Авакову А.Б. з цієї проблематики. Вже більше півтисячі мешканців Борзнянщини підписали ці звернення та чекають рішучої реакції влади на їхні проблеми.

“Загалом мешканці і Ніжина, і Борзни підтримують дії і вимоги Руху “Справедливість”, а також готові разом відстоювати свої права у всіх можливих владних кабінетах та інстанціях. Тому акція матиме продовження і наступного тижня та планується і в інших населених пунктах Чернігівської області”, – наголосила Голубова.