В Борзні та Ніжині актив Руху «Справедливість» продовжив збір підписів мешканців під листом із вимогами до влади

Заручившись підтримкою Руху В. Наливайченка, люди вимагають вирішити найболючіші для них питання.

Зокрема, серед вимог:

— продовжити мораторій на продаж сільськогосподарських земель, який діє до 1 січня 2018 року, доки в Україні не зменшиться рівень корупції та не реформується судова система і ми не станемо країною-членом Євросоюзу. Закріпити це рішення в Конституції України;

— припинити хижацьке знищення лісів та продаж необробленої деревини за кордон. Деревина має перероблятися в Україні і в цій галузі мають бути ствренні додаткові робочі місця тут, а не за кордоном. Виручені кошти мають іти на користь громади.

До цих вимог у кожному районі додалася і місцева проблематика:

— в Борзні — це вимога залишити державне фінансування (державну субвенцію) для Борзнянської центральної районної лікарні, як для лікарні планового лікування на 2017-2018 роки;

— у Ніжині — це вимога переглянути тарифи на проїзд в міському транспорті, які в травні були необґрунтовано підвищені до 4,50 гривень. Також місцеві мешканці вимагають переглянути договори перевізників із міською радою, які виконуються частково з боку перевізників.

Людей до активістів на вулицях міст підходить досить багато і переважна більшість ставить свої підписи під цими вимогами. Більше того, вони готові разом із Рухом В. Наливайченка «Справедливість» боротися за їхнє якнайшвидше виконання, адже втомилися від «нового життя», яке їм запропонувала нині діюча влада.

Акція не закінчується і наступного тижня планується і в інших населених пунктах Чернігівської області.