Наливайченко закликав російську опозицію тиснути на режим Путіна для звільнення українських заручників і політв’язнів

_IVA8801

Тиснути на режим Путіна задля звільнення українських заручників і політв’язнів закликав російську опозицію лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

Виступаючи у Вільнюсі (Литва) на III міжнародному Форумі з сучасних проблем Росії, він звернувся до російської опозиції, зокрема до присутнього на форумі Гаррі Каспарова, та громадянського суспільства Росії із закликом про підтримку українських політв’язнів.

«Олег Сенцов та Олександр Кольченко, Микола Карп’юк і Станіслав Клих, Ахтем Чийгоз та Роман Сущенко, Ільмі Умеров і багато інших українських бранців, які незаконно утримуються в російських тюрмах. Підтримайте нас, зробіть це питання одним із пріоритетів вашого політичного порядку денного»,- наголосив політик під час свого виступу.

Нагадаємо у литовській столиці з 25 по 26 травня проходить опозиційний III Форум вільної Росії, на якому обговорюються сценарії виходу Росії із системної кризи.

На Форум приїхали представники 32 регіонів Росії, а також політики, які перебувають в еміграції.

_IVA8708Він підкреслив, що для відновлення діалогу між двома країнами ця вимога є незмінною і до діючого сьогодні в Росії режиму, і до тієї влади, яка неминуче рано чи пізно прийде йому на заміну._IVA8711