Наливайченко: боротьба з корупцією має початися зі зняття недоторканості з депутатів та президента

Про початок реальної боротьби з корупцією можна буде говорити, коли з народних депутатів буде знята недоторканість. Про це в інтерв’ю телеканалу 112 заявив лідер руху «Справедливість», колишній голова СБУ Валентин Наливайченко.

«Я вважаю, що найголовніше і давно вже треба було зробити – зняти недоторканість з усіх народних депутатів. Як тільки це зроблять – тільки тоді можна буде говорити про початок боротьби з корупцією», — заявив він.

Наступним кроком, за словами Наливайченка, має стати зняття недоторканості з інших чиновників включно з президентом.

«І тоді кожен при посаді знає – імунітету у тебе вже немає, і як тільки ти візьмеш хабар – ти вже не ухилишся від кримінальної відповідальності», — зазначив лідер руху «Справедливість».

«Всі мають бути рівними перед законом. Ніякого імунітету», — додав він.

Коментуючи подання Генпрокуратури про зняття недоторканості з трьох народних депутатів за результатами перевірки їх електронних декларацій, Наливайченко зауважив, що таких «шухлядників» є набагато більше.

«Шухлядники – тому що вони у шухлядах поховали готівку, яку накрали після того, як прийшли в парламент. Їх там сотні. Чому тільки три?», — зауважив Наливайченко.

«Моє розуміння справжньої боротьби з корупцією – це зняти недоторканість з усіх народних депутатів і всіх поставити рівними перед законом», — наголосив керівник руху «Справедливість».

Він також вкотре наголосив на необхідності створення Антикорупційного суду. «І він потрібен був ще два роки тому, коли було створено НАБУ». – наголосив він.