Четвертий «дитячий меддесант» ПДМШ висадився в Рубіжному (відео)

У складі команди – головний офтальмолог МОЗ України.170516_Oksana Vitovska_in_Rubizhne

У Рубіжному (Луганщина) працює спеціалізована бригада з 8 лікарів Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова, яка прибула туди для проведення профілактичного огляду місцевих дітей. За перші два дні медики-добровольці вже встигли оглянути близько 400 дітлахів із 6-ти дитсадків і 4-рьох загальноосвітніх навчальних закладів. Загалом, за його лікарів, протягом цієї місії вони планують охопити від 800 до 1000 юних рубіжанців.

Спеціалізований «дитячий медичний десант» у Рубіжному – вже четверта така місія ПДМШ. Перші три відбулися в Попасній Луганської області в лютому, березні та квітні. Тоді було оглянуто разом більше 1000 малюків.

Традиційно високий фаховий рівень команд ПДМШ, зокрема спеціалізованих «десантів», цього разу був ще більше посилений присутністю в бригаді головного офтальмолога Міністерства охорони здоров’я України – професора, завідувача кафедри офтальмології Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, Заслуженого лікаря України Оксани Вітовської. Пані Оксана бере участь у профоглядах нарівні з іншими лікарями, а також встигає виконувати свої адміністративні функції головного офтальмолога країни – ознайомлюється з офтальмологічною службою регіону, її основними проблемами.

170516_Pediatric_Party-4_Rubizhne01За словами хірурга Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» Сергія Петрика, разом із ним та Оксаною Вітовською до Рубіжного приїхали ще шестеро лікарів, четверо з яких уже брали участь у таких десантах раніше: головний лікар Васильківського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, оториноларинголог Ярослава Августинович, стоматолог однієї з київських приватних клінік Андрій Кукуляк, завідувач відділенням Коломийської ЦРЛ педіатр Сергій Максимов і лікар-інтерн, дитячий хірург третього року навчання НМУ ім. О.О. Богомольця Олексій Голубченко. До них додалися двоє «новачків»: завідувач неврологічним відділенням Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні, дитячий невролог Ярослав Криштофович та аспірантка кафедри педіатрії Харківської медичної академії післядипломної освіти, педіатр Марина Дяченко.

Сергій Петрик розповів, що приїзд спеціалізованої бригади після Попасної саме до Рубіжного відбувся завдяки ініціативі Руху  В. Наливайченка “Справедливість” та місцевої влади. Актив Луганської облаорганізації Руху на чолі з Ігорем Радченком вдруге допомагає ПДМШ із логістикою та пальним.

Теги: МОЗ, ПДМШ