Наливайченко: на виборчі дільниці повернулися найгірші злочинні практики

Фальсифікації виборів відбуваються, як за часів Януковича 2011-12 років

Лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко заявив, що на виборах до місцевих об‘єднаних територіальних громад зафіксовано найгірші злочинні практики: підкуп виборців, так звані «каруселі», залякування та тиск на людей.

«30 квітня відбулася друга хвиля виборів до об’єднаних територіальних громад. Я сам проїхав з активістами Руху «Справедливість» і бачив порушення особисто. Козелецькій район Чернігівської області. Знаєте, що там відбувалося замість нормальних виборів? Джипи без номерів, в яких бриті титушки залякують виборців», — наголосив Наливайченко.

Також він навів інші кричущі приклади, коли на Черкащині вкидають бюлетені пачками, аби зірвати вибори, а на Закарпатті з метою залякування Владислава Паніна, кандидата від Руху «Справедливість» на посаду голови Перечинської міської ОТГ, який має 30 відсотків підтримки людей, спалюють машину.

«Зараз на дворі 2017 рік. Ми вимагаємо засудження Януковича. А в нас знову залякують виборців, роздають по 300 гривень за голос, підвозять на машинах — знову «каруселі». Знову вкиди бюлетенів. Навіть повернулася практика заклеювання камер відеоспостереження, там де вони ще залишилися на дільницях. Знов повернулися фальсифікації виборів, які так обурювали всіх нас в 2011-12 роках», — зазначив Наливайченко.

Він наголосив, що відповідальність влади — позбутися найгірших злочинних практик. Усі задокументовані факти мають бути розслідувані.

«Не може бути ситуація в країні, коли ми всьому світу говоримо, що ми покараємо злочинців часів Януковича, але в той же час на весь світ демонструємо, навіть на місцевих виборах кричущі порушення: знов титушки, залякування, підкуп виборців», — підкреслив лідер Руху «Справедливість».

Усі факти правопорушень на виборах Наливайченко пообіцяв передати до міжнародних інституцій.