Корупційній гідрі треба відрубати голову, а не хвіст

Затримання рівненських лісівників свідчить, що злочинні нитки в’ються до провладних кіл, які збирають із регіонів встановлені побори.

Під блог Сидорука 2

У неділю столичні правоохоронці провели у Рівному спецоперацію із, як красномовно висловився міністр МВС Арсен Акаков, з викорінення корупційної складової в лісгоспах від нижчої ланки до верхівки. Коли б не гіркий досвід усіх попередніх проведених силовиками гучних викриттів злочинних схем і криміногенних угрупувань, які зводилися до звичайного піару, можна було б подумати, що влада схаменулася й оголосила непримиренну війну всеохоплюючому корупційному спруту. Проте не все так очевидно!

Що сталося насправді? Зі слів очільника МВС, щоб спокійно працювати «по закону», директори лісгоспів Рівненщини заносили керівництву десятки тисяч євро. А ті, в свою чергу, домовлялися з контролюючими службами про позитивні результати перевірок. Під гарячу руку правоохоронців потрапили в.о. начальника і екс-керівник управління лісового та мисливського господарства Рівненської області та 8 директорів лісгоспів, які, як зауважив Арсен Аваков, «сумлінно» працювали навіть у вихідні». До слова, міністр повідомив, що 15 тисяч євро і 5 тисяч доларів директори лісгоспів привезли керівництву управління. Вказану суму вони повинні були передати перевіряючим з Держлісагентства за приховування виявлених порушень.

Під блог Сидорука

Враховуючи вилучені суми і посади керівників, серед яких п’ятеро – депутати обласної ради від пропрезидентської партії «Солідарність», підозрюваних у злодіяннях, вочевидь, влада вирішила подолати корупцію в лісовому господарстві «малою кров’ю». Адже з огляду на масштаби розкрадання лісу в Україні, які обчислюються мільярдами доларів, рівненські корупціонери на тлі пройдисвітів із провладних кіл виглядають «хлопчиськами у коротких штанцях».

Звичайно, правопорушники, який би злочин вони не вчинили, повинні понести за це справедливе покарання. Але боротьба з корупцією не повинна вестись вибірково. До того ж, аби знешкодити гідру, треба відрубати їй голову. А ця голова – аж ніяк не на плечах директора якогось пересічного лісгоспу.

Напередодні гучного затримання рівненських лісівників у Рівному відбулася обласна нарада представників Руху «Справедливість». Окрім інших питань активісти обговорили проблему, породжену вирубкою лісів та незаконним вивезенням лісу-кругляка, що зумовлює руйнування екології та економіки країни. Тому наша партійна організація вирішила підтримати та продовжити наметову кампанію проти хижацького винищення лісів та вивезення кругляку за кордон.

Ні – вирубці українських лісів! Так – розвитку промисловості та створенню робочих місць!

Рух Валентина Наливайченка «Справедливість» виступає проти хижацького знищення українських лісів заради продажу за кордон деревинної сировини. Крім того ми наполягаємо на реальній, а не ілюзорній боротьбі з корупцією. А тому Рух «Справедливість» вимагає гідного і справедливого покарання відстороненого голови ГФС Романа Насірова. Перед законом повинні бути рівні всі!